Pia Kjærsgaard skyld i politikerlede

Karrierepolitikere der begår løftebrud og skifter partier af karrierehensyn er grunden til stigende politikerlede, mener Pia Kjærsgaard. En beskrivelse der passer godt på … Pia Kjærsgaard.
I en kommentar til en undersøgelse, der viser at politikerleden er stigende, siger værdipolitiske ordfører Pia Kjærsgaard, at politikerleden skyldes dels karrierepolitikere, dels skandalesager, dels løftebrud og dels partihopperi. ”Jeg beklager det dybt,” siger Pia Kjærsgaard til avisen.dk.

En sjældent set selvransagelse fra Pia Kjærsgaard, eller bare et lidt ugennemtænkt angreb på de politiske modstandere?

Realiteten er jo, at Pia Kjærsgaard selv på alle parametre er indbegrebet af alt det som hun mener skaber politikerleden.

1. Karrierepolitiker
Pia Kjærsgaard er indbegrebet af en levebrødspolitiker. Hun har selv ikke lavet andet end politik i mere end 30 år, og hendes mand, Henrik Thorup, har hun som bekendt fået placeret på den lukrative post som statsrevisor.

2. Løftebrud
Dansk Folkeparti har skiftet holdning til alle centrale punkter siden valget. Blandt andet både efterlønsreformen og dagpengereformen.

Som Ekstra Bladet skrev i en leder 15. maj 2011: ”Pia Kjærsgaard fremstår i dag som Danmarks mest utroværdige politiker. Hun har ikke engang rygrad nok til at erkende, at hun er løbet fra sit eget løfte om ikke at forringe efterlønnen.”

3. Partihoppere
Endelig mener Pia Kjærsgaard, at politikerleden skyldes folk der skifter parti. ”På det seneste har vi set, hvordan politikere skifter parti, fordi det parti, de blev valgt for, er for nedadgående, ” siger hun til avisen.

Altså præcis ligesom hun selv gjorde i 1995, hvor hun selv forlod det skrantende Fremskridtspartiet og stiftede Dansk Folkeparti. Et parti som i øvrigt hurtigt blev fyldt op med overløbere fra andre partier

Med andre ord: Pia Kjærsgaard er selv en af de væsentligste årsager til, at politikerleden stiger.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce