Pia Kjærsgaard i modvind og Løkketoft med hård kritik af Thorning

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag var flere tidligere partiformænd i vælden.

DF-stifteren Pia Kjærgaard gjorde sig upopulær på Twitter og den tidligere socialdemokratiske formand Mogens Løkketoft langede i en ny bog kraffigt ud efter sin efterfølger, Helle Thorning-Schmidt,

Her er vores nyhedsoverblik.Pia Kjærsgaard i ny Twitter-modvind

Partistifteren og tidligere formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, har tirsdag igen gjort sig uheldigt bemærket på det sociale medie Twitter.

Her deler hun et billede af en gruppe glædende kvinder i ført sort tøj og tørklæde under teksten ”Danmark….?”

Billedet stammer fra Gildbrovej i Ishøj, hvor næsten hundrede mennesker mandag var mødt op for at mindes den 22-årig Tayfun Kara, der søndag blev dræbt af ukendte gerningsmænd, der affyrede skud mod den bil manden og to venner befandt sig i.

Kjærsgaard tweet har skabt vrede blandt mange brugere.

Den tidligere professionelle fodbolddommer, Kenn Hansen, kalder opslaget for ”ubetinget det mest smagsløse tweet, jeg har set”.

TV2s cykelsportskommentator og journalist hos Weekendavisen, Brian Nygaard, svarer Kjærsgaard, at ”sådan ser man ud til begravelse” med henvisning til et billede fra Prins Henriks begravelse, hvor en sørgende Dronning Magrethe er iført sort tøj og slør.

placeholder


Det er langt fra første gang at Kjærsgaard går sig upopulær på Twitter.
 

Lykketoft: Thorning var ”fejlcastet”

Tidligere formand for FN, Folketinget, Mogens Lykketoft, kalder i en ny erindringsbog den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt ”fejlcastet til opgaven”. Det skriver DR Nyheder.

I bogen skriver Løkketoft blandt andet, at ”holdningerne og målene forblev i hendes ti år som partiformand og undervejs regeringschef aldeles uklare” og kalder et andet sted i bogen Thorning-regeringen fra 2011 til 2015 for "en tragedie for Socialdemokratiet".

en tragedie for Socialdemokratiet

Helle Thorning-Schmidt selv tager dog kritikken med ro. I et skriftligt svar til DR skriver hun:

”I over 25 år har Mogens (Lykketoft) sagt utroligt negative ting om først Svend (Auken), så Poul (Nyrup Rasmussen) og nu mig. Måske siger det mere om ham end om os.”

Lykketoft langer også kraftigt ud efter Thornings finansminister, Bjarne Corydon, hvilket du kan læse mere om på Netavisen Pio.

 

Drastisk fald i elevtal på etnisk opdelte gymnasier

Antallet af nye 1.g-klasser daler drastisk på flere etnisk opdelte gymnasier. Det skriver Altinget.

Det faldende elevtal udfordrer gymnasiet økonomisk og udgør ”en trussel for sammenhængskraften og integrationen” i samfundet, forklarer rektoren på et af de berørte gymnasier:

”Det er et spørgsmål om, hvad der skal ske med de unge mennesker på Vestegnen. Hvis ikke der er stærke uddannelser herude, så vil vi opleve endnu flere problemer med de unge, der har en lav tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessektoren,” siger Mogens Andersen, der er rektor på Høje-Taastrup Gymnasium.

Hvis ministeren ikke handler nu, så tager vi gerne initiativet selv

Hos Enhedslisten kræver man øjeblikkelig handling og affejer i samme moment Pernille Rosenkrantz-Theils forslag om at indføre en grænse for elever med minoritetsbaggrund på 30 procent.

”Hvis ministeren ikke handler nu, så tager vi gerne initiativet selv i Enhedslisten. Jeg går ud fra, at ministeren lægger sit forslag frem, når Folketinget åbner,” siger partiets undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj.
 

Italiensk premierminister forlader parti og skifter sit eget

Den nu tidligere italienske Matteo Renzi melder sig ud af det Demokratiske Parti og vil stifte sit eget parti. Det skriver Politico.

fejlagtigt og irrelevant

Den officielle melding kommer først torsdag i et allerede afholdt TV-interview, men den italienske kulturminister, Dario Franceschini, har allerede kaldt Renzis nye parti for ”fejlagtigt og irrelevant”.

Matteo Renzi bekræfter overfor italienske medier, at han trods partiskiftet bakker op om den siddende regering.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Læs korrektur. Grædende kvinder og Lykketoft ellers får man noget forkert ud af indholdet.

Annonce