Pias problemer: Har hun mistet styringen?

I den seneste tid er Pia Kjærsgaard trådt ved siden af et par gange. Vi har samlet tre nyere citater, hvor hun tydeligvis har haft hovedet under armen. Har den gamle DF-leder mistet grebet?
I Dansk Folkeparti er der en stærk tradition for at primært de fremtrædende medlemmer kommer til orde i medierne. For så sikrer man sig, at alt, hvad der bliver kommunikeret udadtil, er kontrolleret og styret.

Man vil ikke have, at nogen træder ved siden af på partiets vegne. Sker det alligevel, at et menigt folketingsmedlem eller en anden DF-politiker udtaler sig lidt for ”uheldigt”, er ledelsen hurtig til at komme med en rettelse.

Man skulle næsten tro, at DF havde indført sit eget jule-politi, der skal holde øje med, hvor danskerne nu fejrer denne højtid. Og hvorfor blander Pia Kjærsgaard sig i øvrigt i det?

Men partiets stifter og tidligere formand gennem mange år, Pia Kjærsgaard, er på det seneste trådt ved siden af et par gange. Vi har samlet et par af de bedste citater, som på den ene eller på den anden måde er fejltrin. Spørgsmålet er, om DF-chefideologen totalt har mistet styringen? Bedøm selv.

1) Mette Frederiksen må ikke holde jul, hvor hun vil!
”Jeg synes, det er fuldstændig forkasteligt, at landets justitsminister, den øverste for retslige tilstande her i Danmark, går ud og holder jul på Christiania. Det sender jo et signal til omverden om, at alt er rosenrødt på Christiania, og det ved vi jo , at det absolut ikke er. Javel, det er et privat arrangement, men hun er den øverste for retstilstanden i Danmark, og så synes jeg, det er totalt til grin,” udtalte Pia Kjærsgaard for nylig.

Man skulle næsten tro, at DF havde indført sit eget jule-politi, der skal holde øje med, hvor danskerne nu fejrer denne højtid. Og hvorfor blander Pia Kjærsgaard sig i øvrigt i det?

2) Vi skal indføre ’nødret’ og ophæve grundloven
Det kan også være nødvendigt at ty til nødret. Det er ikke rimeligt, at danskere i Danmark skal være under politibeskyttelse. Det er os, der er buret inde som i et fængsel,” sagde Pia Kjærsgaard i januar 2015.

Pia Kjærsgaard brugte altså situationen efter angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo til at kræve, at der skal indføres ’nødret’. Det betyder bare i praksis, at Grundloven og de gældende parlamentariske regler skulle tilsidesættes. Det er rimeligt drastisk.

3) Adgangskrav på 7 vil afskære næsten halvdelen af studenterne
”Dansk Folkeparti ønsker derfor en skærpelse af adgangskravene til gymnasiet. Vi går til forhandlinger med et krav om, at det adgangsgivende karaktergennemsnit skal ligge et sted mellem 4 og 7 – og helst i den højere ende,” skrev Pia Kjærsgaard i december på sin blog.

Ved Pia Kjærsgaard overhovedet, at et karakterkrav på for eksempel 7 vil afskære op mod halvdelen af alle unge, der faktisk blev studenter, fra at blive optaget på gymnasiet? 42 % af en udvalgt ungdomsårgang, som fuldførte gymnasiet, skulle have fundet en anden ungdomsuddannelse, hvis der havde været et karakterkrav på 7. Tænketanken KRAKA skrev om det her. Vi taler altså om unge, der har fuldført gymnasiet trods de lavere karakterer fra folkeskolen. I øvrigt ville et sådant krav ramme yderområderne særligt hårdt.

 

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce