Pio Podcast: Kiev-besøg var ikke bare gode pressebilleder

Podcasten ”Tingets Tilstand” ser blandt andet på statsministerens besøg i Ukraine, Liberal Alliances årsmøde og Nye Borgerliges kritik af de blå partier.
Foto: Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Det statsministerielle besøg i den ukrainske hovedstad Kiev og landsmødet i Liberal Alliance er to af de centrale emner, som bliver taget under behandling i denne uges udgave af den politiske podcast, ”Tingets Tilstand”.

Netavisen Pios chefredaktør Niels Jespersen hæfter sig blandt andet ved, at Mette Frederiksen kom i audiens hos præsident Zelenskyy før den tyske forbundspræsident Frank Walter-Steinmeier.

Men er det bare spin og gode photo-ops, når statsministeren besøger den ukrainske præsident i Kiev, eller er der mere på spil, spørger Niels Jespersen.

er det bare spin og gode photo-ops?

Podcastens anden vært, lobbyist og politisk kommentator, Benny Damsgaard, hælder mest til det sidste.

”Det er værd at bemærke, at Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen var med statsministeren i Kiev. Hvis det bare var en ren photo-opportunity , hvor hun skulle sige nogle bevingede ord og måske have lidt penge med, så var det ikke nødvendigt, at departementschefen var med.”

”Meget kunne tyde på at man har haft nogle diskussioner dernede af mere konkret fortrolig karakter, om hvordan og hvad de 600 millioner kroner, som hun havde med skal bruges til. Det ville hun ikke lige løfte sløret for. Og måske også om, hvordan man kan støtte Ukraine fremover.” 

“Så der er ingen tvivl om, at Danmark står godt internt hos ukrainerne i forhold til, hvem der har hjulpet dem i den frihedskamp, som de er i gang med,” siger Benny Damsgaard.

Vanopslagh gik hårdt til statsministeren 

”Tingets Tilstand” kommer også rundt Liberal Alliances (LA) landsmøde i sidste uge, hvor formand Alex Vanopslagh gik hårdt til statsministeren, som han i sin tale elegant fik sat i bås med Putin, når han skulle opregne de store trusler mod friheden.

Vanopslagh gentog desuden for tredje landsmøde i streg, at tiden med intern ballade og parlamentarisk inkompetence er fortid, og at partiet nu er kommet videre.

”Men hvis LA og Vanopslagh virkelig er kommet ud af Samuelsen og VLAK-fiaskoens skygge, hvorfor bliver han så ved med at behøve at understrege det?” lyder spørgsmålet fra Niels Jespersen.

intern ballade og parlamentarisk inkompetence er fortid

”Kommentatorerne kan slet ikke få nok af Vanopslagh, og både politiske modstandere og venner roser hans retoriske evner til skyerne. De eneste, der ikke er overbeviste er vælgerne,” siger Niels Jespersen.

Benny Damsgaard bemærker, at Vanopslaghs skarpe retorik ikke ændrer på, at han står i en meget vanskelig position.

”Han er lidt af en enmandshær. Henrik Dahl bruger tiden på identitetspolitik og Ole Birk Olsen er blevet medlem af Borgerrepræsentationen i København. Og så er vinden gået ud af projektet. LA er ikke længere det eneste korrektiv til V og K, som de var tidligere,” siger Benny Damsgaard.

Udover besøget i Ukraine og situationen i Liberal Alliance kommer ”Tingets Tilstand” også rundt om Nye Borgerliges stærke kritik af Venstre og Konservative og diskuterer regeringens omdiskuterede planer om at oprette et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda.

Lyt med her.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Man hører jo kommentarer og kritik i alle retninger hele tiden. Men hvad er det værd.
Faktisk mener jeg at statsministeren ville svigte sit job groft, hvis hun ikke mødte op og dannede sig et førstehåndsindtryk at de mest betydningsfulde begivenheder i vor tid. Man klager i et væk over, at politikerne sidder inde på Christiansborg og styrer landet uden med kontakt med virkeligheden. Men det giver altså en meget dybere indsigt, når man kan føle på ruinerne, høre ofrenes beretninger af egen mund og lugte blodet, og så markerer man en tiltrængt støtte til et folk i nød, når man møder op personligt.
Det skulle f... bare passe.

Mette gør et stort stykke arbejde,hun var jo også i Israel og skaffe vacciner.

Annonce