Pios julekalender: 5. december

Bag dagens låge gennem sig en historie om en slemt skuffende julegave.

Annonce

I dette års julekalender går vi tæt på en række folketingsmedlemmer, borgmestre, profiler i fagbevægelsen og andre. Vi har spurgt dem om, hvad det bedste og det værste ved julen er.

Bag dagens femte låge gemmer sig Birgit Hansen, der i sidste måned blev genvalgt som borgmester i Frederikshavn Kommune, efter at 42 procent af alle vælgere i kommunen havde stemt personligt på hende.

Birgit Hansen, der fyldte 50 i år, er uddannet sygeplejerske, mor til to og bor i den lille landsby Dybvad uden for Frederikshavn. På billedet pakker hun gaver op sammen med datteren Amanda.

 

– Min bedste juletradition er…
At hvert år samler vi hele familien, mine forældre, søskende, tanker, onkler, kusiner - ja revl og krat familiemæssigt til sammenskudsgilde med mad, drikke og bankospil. Vi går meget op i at vinde til banko…

– Mit bedste minde om jul er fra dengang…
Den jul da min onkel Vagn, pludselig derhjemme hos dem selv fik en ide, og kom til os uanmeldt som julemand for at overraske børnene. Han var så dårligt klædt ud, at alle børnene sagde: Hvorfor har julemanden onkels Vagns træsko på?

– Den værste julegave jeg nogensinde har fået…
Var nogle sygehus-trusser størrelse 10XL som  min mand havde lånt på det lokale sygehus. Da jeg pakkede dem op - de var pakket ind som flot lingeri - ja, der vidste ingen, om de skulle grine eller græde. Vi valgte dog det første. Og underbukserne (det kan de kaldes! De blev afleveret tilbage til sygehuset)

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce