Podcast: "EN MAND SER RØDT": Fanget i ghettoens voldsspiral

Den nye danske film "Shorta" giver anledning til debat om politiets indsat, integrationsproblemer og parallelsamfund, mener panelet i Pios nye podcast
Foto: Mette Skov Myrup
FANGET I GHETTOENS VOLDSSPIRAL

I første afsnit af Netavisen Pios nye aktualitetsmagasin, "EN MAND SER RØDT", undersøger vi, hvad der sker, når dansk film gør det umulige og kaster sig over actiongenren på bedste Hollywood-manér.

Der er selvfølgelig tale om Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid spillefilmsdebut "Shorta", som allerede nu har høstet roser fra anmeldere og filmfestivaler.

Selvom de to instruktører har understreget, at filmen ikke er ment som et startskud til en politisk diskussion, mener vores panel, at ‘Shorta’ er med til at fremhæve den voldsspiral og de integrationsudfordringer som de færreste kender til, og som man sjældent ser fremstillet på dansk film.

Du kan lytte til og abonnere på "EN MAND SER RØDT" på Spotify eller din fortrukne podcast app

“Man får som tilskuer et råt og usødet indblik i en verden, som langt de færreste danskere kender til. En verden, der år for år er blevet mere rå. Shorta er derfor ikke kun relevant, men på alle parametre en god film, der forhåbentlig giver anledning til en dialog om den voldsspiral, som filmen beskriver,” sådan beskriver en af paneldeltagerne, komiker og debattør, Rachid Abdu Moutiq, filmen i sin anmeldelse hos Pio.  

Derudover har vi radiovært og socialrådgiver, Ali Aminali, og advokat, Leif Donbæk, med i panelet som begge har kendskab og erfaringer med det miljø, der bliver skildret i filmen.

Vært på programmet, chefredaktør på Netavisen Pio, Niels Jespersen, styrer ordet, når vi sætter fokus på politiets indsat, integrationsproblemer og parallelsamfund.

Du kan lytte til og abonnere på "EN MAND SER RØDT" på Spotify eller din fortrukne podcast app.

placeholder

Mette Skov Myrup er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce