Annonce

Podcast: Fremtidens medier

Dækker medierne politik på den rigtige måde? Journalisternes formand medgiver, at der måske er tendens til for stort fokus på det interne magtspil.
Et af de emner, der allerede nu har været debatteret mest i 2018, er medierne. Henrik Sass Larsen var ude i starten af året og kritisere medierne for at søge konflikten og ikke indholdet. Tidligere har Trine Bramsen også i et indlæg i Netavisen Pio været efter medierne. Men hvad skal medierne gøre anderledes, for at politikerne er tilfredse? Eller er det politikerne, som er blevet sarte?

Et andet stort emne for 2018 på mediefronten er det kommende medieforlig. Hvad kan vi forvente? Der er allerede nu blevet varslet store besparelser på DR, men er der noget reelt i det?

Det, der bliver centrum, er konflikten mellem politikere

Til at diskutere dette, har vi i denne uge besøg i studiet af formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, politikeren og skribenten Trine Bramsen og Mogens Jensen, medie- og kulturordfører for Socialdemokratiet.

Konflikten frem for indhold
For folketingspolitiker Trine Bramsen handler kritikken om, at journalisterne ikke dækker hele sager, men i stedet kun konflikter mellem politikere, uden at gå i detaljer med, hvad konflikten reelt set handler om:

”Det, der bliver centrum, er konflikten mellem politikere, og det bliver genstand for mediernes opmærksomhed, i stedet for det rigtige gode og solide arbejde, og de reelle diskussioner, som jeg oplever, der er hver eneste dag på Christiansborg,” fortæller hun om dagligdagen på Slotsholmen. Derfor mener hun, at man som borger får et forkert billede af, hvad politik og arbejde på Christiansborg egentlig er.

Det er også grunden til, at der efterhånden opstår egne medier i partierne

Det er svært for politikerne at komme igennem med deres politiske forslag til journalisterne, som ofte ikke er interesseret i et forslag, medmindre der er en klar konflikt, fortæller Mogens Jensen: ”Det gør jo også, at man bliver frustreret over, at man ikke kan lægge sine ting frem, og derfor i høj grad bruger sociale medier i stedet. Det er også grunden til, at der efterhånden opstår egne medier i partierne”, mener han.

Ikke interessant for borgerne
Lars Werge støtter op om kritikken på mange punkter. Men han påpeger også, at ”det jo er redaktionerne rundt omkring, som må beslutte, hvordan man vil dække det politiske spektrum.”

Der er måske en tendens til, synes jeg, at man har for meget fokus på det interne magtspil på Christiansborg

Personligt tror han dog ikke, at den her konflikt mellem politikere og medier hjælper på den tillidskrise, der er til både politikere og journalister. ”Den her konflikt interesserer ikke min gamle mor på 73 år. Hun er ikke interesseret i de magtkampe, der er på Christiansborg, men mere i, hvad er substansen i det, der bliver vedtaget omkring for eksempel plejeforhold for demente, eller kommende regler for folkepensionen. Det er jo sådan nogle ting, der interesserer befolkningen, og der er måske en tendens til, synes jeg, at man har for meget fokus på det interne magtspil på Christiansborg,” siger Lars Werge.

Lyt med i denne uges podcast, hvor også Socialdemokratiets ønsker og håb for et kommende medieforlig bliver diskuteret, samt hvad journalisterne håber på.

Jens Jonatan Steen er som altid vært, og podcasten kan lyttes på Soundcloud, iTunes og www.piopio.dk.

Medlem af Frit Forum og psykologistuderende


Flere artikler om emnet

Annonce