Politiforbundet varsler blokade mod politikadetter

Utilfredshed med Moderniseringsstyrelsens krav har fået Politiforbundet til at trække sig for forhandlinger om overenskomst.
Urimelige ansættelsesvilkår fik onsdag Politiforbundet til at trække sig fra forhandlingerne med Finansministeriets Moderniseringsstyrelse om en overenskomst for de kommende politikadetter og nu varsler forbundet blokade som vil betyde, at betyder, at ingen medlemmer af Politiforbundet må lade sig ansætte som politikadet.

Det første hold kadetter skulle ellers have stået klar til at afløse politiet på grænserne i Rødby og i Sønderjylland den 1. september.

”Vi kan på ingen måde acceptere Moderniseringsstyrelsens krav om, at politikadetterne skal ansættes på en overenskomst, hvor de skal frasige sig de almindelige lønmodtagerrettigheder, der er på arbejdsmarkedet. Herunder konflikt- og strejkeretten. Det kommer ikke til at ske, og det vidste Moderniseringsstyrelsen udmærket godt, inden vi i onsdags satte os til forhandlingsbordet. Ønsker de en faggruppe, der ikke kan strejke, kan de blot ansætte dem som tjenestemænd, ligesom alle andre politifolk,” siger forbundsformand i Politiforbundet, Claus Oxfeldt i en pressemeddelelse.

"Moderniseringensstyrelsen er dybt uprofessionel"
Claus Oxfeldt kalder Moderniseringsstyrelsens ageren i forhandlingerne for dybt uprofessionel. Forhandlingerne har stået på siden december sidste år, men ikke ét stykke papir er styrelsen fremkommet med undervejs. Politiformanden er dybt indigneret på politikadetternes vegne, som han siger er dybt frustrerede.

”De har ikke kunnet få oplyst, hvilken kreds de skal arbejde i, eller om deres muligheder for at få merit til politiets basisuddannelse. De er ikke dækket af arbejdsgiverens forsikring, hvis de kommer til skade under deres uddannelse, og nu skal de også være usikre på, hvorvidt de overhovedet kan arbejde som politikadet eller ej. Ene og alene fordi Moderniseringsstyrelsen reelt ikke vil forhandle nogle anstændige vilkår hjem for denne gruppe,” siger Claus Oxfeldt.

Frafalder Moderniseringsstyrelsen sit krav om, at politikadetterne skal frasige sig konflikt- og strejkeretten, er Politiforbundet klar til at sætte sig tilbage til forhandlingsbordet og få lavet rimelige løn- og ansættelsesvilkår for politikadetterne.

Rigspolitiet havde håbet på, at man ville kunne uddanne 125 politikadetter på det første hold, der startede på uddannelse i marts, men på grund af for få ansøgere startede kun 55 på uddannelsen. Politikadetuddannelsen tager seks måneder, hvor kadet-aspiranterne undervises i blandt andet bevogtning, etik og moral, magtanvendelse, operativ førstehjælp, elementær brandbekæmpelse og skydning.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce