Annonce

Politiken om Løkkes adfærd: ”Ubegribeligt”

Chefredaktør Christian Jensen om statsministerens optræden som bisidder for fru Solrun i en faglig strid: ”Kritisabel sammenblanding af interesser”
Dagbladet Politikens chefredaktør Christian Jensen betegner det i en klumme som ”ubegribeligt”, at statsminister Lars Løkke (V) ikke selv kan se, at han ikke kan optræde som bisidder for sin kone Solrun i forbindelse med en faglig strid mellem konen og hendes – nu tidligere - arbejdsplads, Balletskolens Læseskole.

”På det personlige plan er det fuldt forståeligt, at Lars Løkke Rasmussen bakker sin hustru op. Respekt for det,” skriver Politikens chefredaktør og fortsætter i klummen, der bærer overskriften ”Løkke i mudderet”:

Det er ikke magtmisbrug, men det er en kritisabel sammenblanding af interesser

”Men som landets statsminister er det ubegribeligt, at han ikke selv kan se, at han selvfølgelig ikke kan deltage i et sådant møde som bisidder. Den stakkels rektor (Her hentydes til rektor Anne Birgitte Klange på N. Zahles Gymnasieskole, der administrerer Det Kgl. Teaters Balletskoles Læseskole, red.) kan umuligt have følt andet end et politisk pres, selv hvis Lars Løkke Rasmussen ikke mælede ét ord. Det er ikke magtmisbrug, men det er en kritisabel sammenblanding af interesser,” skriver chefredaktøren.

Tåkrummende optræden på twitter
På Christiansborg vækker Lars Løkkes nye kasket-roderi udtalt undren – særligt fordi Lars Løkke lige inden sin optræden som bisidder for hustruen blev mødt med massiv kritik for at blande privatpersonen og jobbet som statsminister sammen på en uigennemsigtig og uhensigtsmæssig måde i rollen som pengeindsamler for den fond for drenge på kanten, som han selv har stiftet, LøkkeFonden.

De politiske partier har tåkrummende fulgt sagen fra side-linjen – herunder ikke mindst Lars Løkkes hidsige optræden på en journalist-kendis’ twitter-profil. Lars Løkke brugte således natten til den 24. april flere timer på at imødegå Ekstra Bladets historie.

Lars Løkke var stærkt fortørnet over, at Ekstra Bladet anvendte ordet ”fyring” om hustruens fratræden som lærer i bl.a. matematik, fysik og naturfag. Til gengæld svarede han i den hidsige twitter-debat ikke på, om – eller hvorfor – han havde valgt at optræde som bisidder. Og i samtidige sms’er til Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, krævede Lars Løkke udgivelsen af tirsdags-avisen ”stoppet”. Det skrev Poul Madsen i en opfølgende leder.

Fratrådt ”efter fælles aftale”
Ekstra Bladet afslørede mandag aften den 23. april, at Lars Løkke på et afgørende møde mellem Solrun Rasmussen og N. Zahles Gymnasieskoles rektor, Anne Birgitte Klange, optrådte som faglig bisidder for sin kone.

Mødet mundede ud i – erfarer Netavisen Pio – at Solrun Rasmussen stoppede som lærer på skolen ”efter fælles aftale”. Flere kilder tæt på den faglige strid oplyser, at fratrædelsen skete i kølvandet på en forudgående og langvarig faglig strid mellem Solrun Rasmussen og skolens ledelse.

Mødet mundede ud i at Solrun Rasmussen stoppede som lærer på skolen ”efter fælles aftale”

Netavisen Pio spurgte 24. april Lars Løkke om, hvorfor han vælger at optræde som bisidder for sin hustru i en situation, hvor han i forvejen er under massiv politisk beskydning fra oppositionen og til dels også DF for at rode kasketterne godt og grundigt sammen. Ikke mindst i forbindelse med indsamling af midler til LøkkeFonden blandt erhvervsfolk, storfiskere og kvotekonger.

Lars Løkke har endnu ikke svaret på spørgsmålet.

Netavisen Pio spurgte 24. april Solrun Rasmussen om, hvorfor hun valgte at benytte sin ægtemand, Lars Løkke, som bisidder, fremfor lærernes tillidsrepræsentant. Solrun Rasmussen er aldrig vendt tilbage, men i en sms til Berlingske oplyser hun i øvrigt om sagen, at hun ikke er blevet fyret, men at hun i øvrigt ikke kan udtale sig om forløbet.

LøkkeFonden, som Solrun Jakupsdottir Løkke Rasmussen er blevet formand for efter at hendes mand blev statsminister i juni 2015, oplyser på sin hjemmeside, at Solrun “frem til starten af 2018” har arbejdet på Det Kgl. Teaters Læseskole under Zahles Gymnasieskole.

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet