Politikere mindes ofre for Manchester-terror

Smertefuldt og så utroligt meningsløst, skriver Mette Frederiksen om terrorangrebet i Manchester,
Mindst 22 personer er blevet dræbt, mens over 60 er sårede, som følge af det myndighederne nu betegner som et terrorangreb efter en koncert i Manchester Arena i Storbritannien.

Eksplosionen skete cirka klokken 23.30 dansk tid under en koncert med den 23-årige amerikanske sangerinde Ariana Grande, som har en stor fanskare blandt især helt unge piger.

Den britiske premierminister Theresa May sagde på et pressemøde tirsdag formiddag, at der var tale om et terrorangreb, og at myndighederne kender identiteten på gerningsmanden, men at man stadig holder det hemmeligt.

"Dette angreb skiller sig ud med sin forfærdelige, sygelige fejhed," sagde Theresa May på pressemødet ifølge TV2/News.

Terrororganisationen Islamisk Stat har taget ansvaret for angrebet.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, skriver på Facebook, at det er ”smertefuldt og så utroligt meningsløst”.

SF’s formand Pia Olsen Dyhr kalder angrebet for barbarisk.

Folketingsmedlem Pernille Rosenkranzt-Theil (S) havde denne korte og sørgelige kommentar.

 

Den britiske Labour-formand Jeremy Corbyn skriver, at han er forfærdet af den forfærdelige hændelse og udtrykker opbakning til politi og redningsfolk.

Manchesters nyvalgte borgmester Andy Burnham skriver på Twitter, at hans første tanker er hos de berørte familer og at man vil gøre hvad man kan, for at støtte dem.

Samme budskab kommer fra NATOS generalsekretær Jens Stoltenberg, der også erklærer at NATO står sammen med Storbritannien i kampen mod terrorisme.

Den tyske udenrigsminister Sigmar Gabriel kalder angrebet "en perfid logik, at gå efter børn, unge og teenagere" og at angrebet "rammer alle Europas mødre og fædre i hjertet."

"Det er vigtigt, at få opklaret hvem der stå bag, men en ting er sikkert: Terror er terror, uanset motivationen bag," skriver han.

Den nyvalgte franske præsident Emmanuel Macron sender sine tanker til det britiske folk, til ofrene og deres kære.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook