Politikers kampagnebil udsat for hærværk

“Det er ærgerlig for demokratiet, at den slags sker, for det kan skræmme folk fra at stille op,” lyder det fra Venstre-kandidat efter hærværk mod hendes bil.
Den blå bil havde i flere år stået på den stille villavej i Vanløse, uden for Louise Theilade Thomsens broders hus, uden at der var sket noget.

Lige indtil broderens bil for for to uger blev omdannet til Louise Theilade Thomsens kampagnebil og forsynet med hendes billede, samt en opfordring til at stemme på politikeren, der stiller op Venstre til Borgerrepræsentationen i København til kommunalvalget til november.

I stedet for dette havde en ukendt person lavet en lang og dyb ridse på siden af bilen, da broderen fredag morgen, i sidste uge, kom ned på gaden.

Af samme grund er Louise Theilade Thomsen i dag sikker på, at der ikke er tale om et tilfældigt men et politisk motiveret hærværk.

Er sket for andre af Venstres kandidater

“Det er første gang, at jeg selv har været udsat for hærværk i forbindelse med mit politiske arbejde, men jeg ved jo, at det tidligere er sket for andre af Venstres kandidater,” siger lokalpolitikeren til Netavisen Pio.

“Hvilket også gør, at jeg bliver frustreret. Det sker jo hver gang, at der er valgkamp.”

placeholder

Fik revet plakater ned

Senest oplevede partifællen Caroline Stage i 2017, at hendes valgplakater blev revet ned på Christianshavn, Nørrebro og Indre By i København eller blev overmalet med skældsord.

placeholder

“Det er ærgerlig for demokratiet, at den slags sker, for det kan skræmme folk fra at stille op,” siger Louise Theilade, og partifællen Jan E. Jørgensen opfordrer hende da også på Twitter til ikke at lade sig “slå ud” af hærværket.

I sidste måned smadrede ukendte ukendte gerningsmænd vinduerne til kampagnekontoret for Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten i København, Sophie Hæstorp Andersen. Motivet bag hærværket er foreløbig ukendt, men Sophie Hæstorp Andersen har mere end antydet, at der må ligge politiske uenigheder bag.

placeholder

Fire ud af 10 chikaneres

I 2018 udarbejdede Kommunernes Landsforening (KL), sammen med Økonomi- og Indenrigsministeriet og Danske Regioner, en vejledning til forebyggelse og håndtering af chikane, trusler, hærværk og vold mod lokalpolitikere.

Det skete efter, at en undersøgelse havde vist, at fire ud af 10 kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmer har oplevet chikane, trusler, hærværk eller vold i forbindelse med deres politiske hverv.

Den hyppigste krænkelse er chikane. Hver tredje af politikerne har således oplevet falsk rygtespredning, chikanerende e-mail, SMS’er, telefonopkald og grove beskeder på Facebook.

Hver sjette har været udsat for trusler. Hvilket oftest er truslen om at ødelægge den pågældende politikers omdømme.

Samme andel har været udsat for hærværk. Ofte mod valgplakater, men også på netop køretøjer.

Louise Theilade Thomsen og broderen har endnu ikke fået kampagnebilen omlakeret. De venter til efter kommunalvalget for at være sikker på, at der ikke sker mere med bilen.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg synes personligt at det er meget trist vi er landet der som land . Men i forhold til jer politikere , så har I altså selv bedt om det . Erhvervslivets regegerimg , hold dog op , troede de var et arbejderparti , alle de penge der forsvinder ud af landet , som I har lavet en fælles beslutning om ikke skal findes . Samtidig skære I ved de svageste i vores samfund , Danmark det mindst korrupte land , imponerende I kan bilde nogen dette ind . Klima , så skal landbruget have imellem 25-30 milliarder , der jo ikke nogen der kan tage jer seriøst . Lønnen er faldet de sidste 15 år , stadig kan fagforeninger gå ud og fortælle om hvor godt de har gjort det . Det kommer til at koste et stort opgør inden for 3 år . De er der ikke for dig men for at plej dem der har 🇩🇰👊

Annonce