Politisk talsperson optræder med kalashnikov og Enhedslisten-logo

Medl. af Socialistisk Ungdomsfronts ledelse keder sig under coronakrisen, men Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, betegner opslaget som “helt forkasteligt”
En af Socialistisk Ungdomsfronts (SUF) talspersoner, Absalon Billehøj, optræder på det sociale medie, Instagram, iklædt en t-shirt med FARC-logo og med hvad der fremstår som et russisk kalashnikov-maskingevær i hænderne. I baggrunden ses et stort rødt ‘Ø’ - partibetegnelsen for Enhedslisten.

FARC står for Colombias revolutionære væbnede styrker – Folkets hær. FARC var indtil for få år siden en revolutionær, kommunistisk  væbnet oprørsgruppe i  Colombia. FARC har været inkluderet på både USA’s og  EU's lister over  narkorelaterede terrororganisationer, men EU fjernede FARC fra sin terrorliste i 2016 da fredsforhandlingerne mundede ud i en fredsaftale.

SUF oplyser på sin hjemmeside, at man arbejder tæt sammen med Enhedslisten:

Vi betragter os selv som en del af den samme politiske strømning som Enhedslisten

“Vi betragter os selv som en del af den samme politiske strømning som Enhedslisten, og derfor samarbejder vi meget med dem i det daglige,” skriver SUF om sit samarbejde med Enhedslisten.

Absalon Billehøj har forsynet sit Instagram-billede med teksten: “Savner tiderne før corona”.

Gruppeformand: Ingen kommentarer

Gruppeformand hos Enhedslisten, Jakob Sølvhøj, har ingen kommentarer til billedet:

“SUF er en selvstændig organisation, så du må spørge SUF til billedet, ikke Enhedslisten. SUF må selv redegøre for, hvad de mener med det billede, de lægger op.”

Du har ikke nogen mening om billedet?

“Nej, jeg har ingen kommentarer til billedet.” 

Du har ingen mening om billedet?

“Jeg har ingen kommentarer til det.”

Synes Enhedslisten, at det er et klogt billede at lægge op på Instagram, hvor det vrimler med unge mennesker?

“SUF er en selvstændig organisation. Jeg har ingen kommentarer til det. Du må spørge SUF,” siger Sølvhøj til Netavisen Pio.

Rosa Lund: "Fuldstændig åndsvagt"

Medlem af Folketinget for Enhedslisten, retsordfører Rosa Lund, der tidligere har været medlem af SUF - akkurat som Enhedslistens leder, Pernille Skipper, EL-folketingsmedlem Rune Lund, tidl. folketingsmedlem Stine Brix og medlem af EU-Parlamentet, Nikolaj Villumsen - siger til Netavisen Pio, at hun tager afstand fra opslaget:

jeg synes - uanset hvad -, at det er fuldstændig åndsvagt at posere med et våben

“Jeg aner simpelthen ikke hvad det billede går ud på, men jeg synes - uanset hvad -, at det er fuldstændig åndsvagt at posere med et våben. Altså, det er jo helt forkasteligt. Det synes jeg ikke, man skal,” siger Rosa Lund.

Hun understreger, at Enhedslisten "intet har med billedet at gøre".

Hos SUF understreger medlem af den kollektive ledelse, Henrik Skaaning, at organisationen ikke tager stilling til privatpersoners opslag:

"Vi har ingen holdning til opslag slået op af en privatperson," siger han til Netavisen Pio.

Ikke et rigtigt våben - blot et legetøj

Absalon Billehøj afviser over for Netavisen Pio, at han med sit Instagram-opslag forherliger vold: 

"Det er jo slet ikke et våben, jeg poserer med. Det er et hardball-våben. Et stykke legetøj. Jeg forherliger ikke det mindste vold. Det her handler alene om en ting: Dårlig journalistisk."

Føler du dig misforstået?

"Det er i al fald en misforståelse, at jeg poserer med et våben. Mit opslag på Instagram er henvendt til mine jævnaldrende venner. Opslaget er henvendt til dem, jeg spiller hardball med. Det handler om, at jeg savner at spille hardball, drikke øl og have det hyggeligt med mine venner. Opslaget henvender sig ikke til Rosa Lund eller andre politikere."

Du kan ikke se, at du sender helt andre signaler ved at posere med hvad der fremstår som et maskingevær - samtidig med at du er klædt i en t-shirt med FARC-logo?

"Folk, der kender mig, ved at jeg spiller hardball. Og FARC-t-shirten med den socialdemokratiske rose hylder ikke oprørsgruppen FARC, som afvæbnede efter en fredsaftale i 2016, men derimod det lovlige og demokratiske parti, FARC, som er repræsenteret i i Colombias kongres. Så igen: Jeg forherliger ikke vold med mit opslag på Instagram. Det her handler alene om en ting: Sensationslysten journalistik," siger Abasalon Billehøj, der fremadrettet vil være mere opmræskom på, at han i offentligheden opfattes som ungdomspolitiker:

“Jeg har dog lært af situationen. Jeg betragter ikke mig selv som ungdomspolitiker, men det gør nogen andre tydeligvis. Det må jeg være opmærksom på fremadrettet”.

Opdateret kl. 16.50 med kommentar fra SUF.

Opdateret kl. 20.55 med kommentarer fra Absalon Billehøj. Han bekræftede mandag kl. 15.30 at have modtaget Netavisen Pio's spørgsmål. Billehøj valgte at udsætte besvarelsen af spørgsmålene til mandag aften - trods opfordringer om at svare tidligere. Frem til publiceringen af Billehøjs svar var denne artikel derfor forsynet med denne redaktionelle bemærkning: "Netavisen Pio afventer Absalon Billhøjs kommentarer".

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kors den er tynd den der. Ren agurketids artikel. Er tydeligt at geværet er falsk, og hvis i lagde bare en smule arbejde i jeres journalistik, kunne man jo mene at det er legitimt at bære et logo for et politisk parti, om det givne parti så har kæmpet mod en korrupt regerings dødspatruljer eller ej.

Det værste ved dette her er, at det vil blive brugt politisk. De borgerlige vil bruge det til at fremstille venstrefløjen som voldsforherligende. I næppe noget andet land end Danmark er der rige muligheder for at arbejde parlamentarisk for sine idéer. SUF tillægger det åbenbart ingen betydning, hvilken folkelig opbakning, de måtte have. De ligner i betænkelig grad den yderste, ikke-parlamentrisk repræsenterede højrefløj, og er sikkert heller ikke mere værd. Almindelige danskere betjener sig ikke af våben, og sætter sin lid til det talte ord. Det er meget tydeligt, at SUF ikke regner nogen parlamentarisk proces for nogetsomhelst, og at de i dette synspunkt ingen opbakning har. Det er givetvis revolutionsromantik, der her gør sig gældende, og muligvis et udsagn om, at i vort samfund er der meget ringe plads til unge mennesker. Det er også åbentlyst urimeligt, at det skal være så svært for unge mennesker at få en økonomi, og alt og alle hiver og flår i dem for, at de skal gøre dit og dat og dut. I de unge år står man overfor en lang række af groteske krav, både af privat og officiel karakter, som gør det forståeligt, at der blandt unge opstår idéen om væbnet konflikt. Det bør alle velaflagte borgerlige og sicialdemokrater skrive sig bag øret.

Det er højrefløjen der plager af bruge den. Af S også er begyndt på det undre mig ikke. Det er den eneste måde af ungå af se virkeligheden i øjnene på.

Det ligger åbenbart tungt med det danske sprog. Der er ikke noget, der hedder "magtfuldkommende". Det hedder "magtfuldkomne". Men det er nok for avanceret for Thomas. Han har jo i det hele taget svært ved at tage ved lære af folk, der er klogere end ham.

Nu er der vist tale om et legetøjsvåben til st spille hardball med. Det var der ikke da det var Lars Lykke der poserede med våben.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/lars-loekke-rasmussen-afghaner-billede...

Og flot af du tror af legetøj er den ægte vare. Det er din ven Lars der leger med ægte våben.

Thomas. Der findes fotos af din elskede Lars Løkke sammen med Talliban. Der har han en ægte Kalasnikov i hånden.

"Riflen skal benyttes i det kapitalistiske Samfund, naar Stemmesedlen ikke strækker til. Vi lever i Klassekampens Tid, hvor Arbejderne ikke skal bortkaste ethvert Vaaben." 

-Stauning på Socialdemokratiets kongres i 1908 (Grelle: Stauning, 2008, s. 107)

Tro det, eller lad være, men der var engang, hvor Socialdemokratiet var revolutionært. Selv helt oppe i 1920erne var der private selskaber, der blev nationaliserede på Socialdemokratiets initiativ. Der var jo også den der påskekrise, hvor kongen i de socialdemokratiske blade blev udråbt som kupmager, hvilket var korrekt, og siden den tid har kongemagten aldrig sat sig ud over parlamentarismen, skønt den i virkeligheden har magten ifølge grundloven. Det danske demokrati er funderet på uskrevne sædvaner, men det fungerer, ligesom pengevæsnet, der jo også er funderet på noget så abstrakt som tillid. Vi kunne som samfund slet ikke fungere uden tillid, og man ser jo også ude i verden, hvordan samfund, der mangler tillid, slet ikke fungerer.

Arne... Læs på lektien, Det var i "POLITIKEN" som er de radikales talerør, at kongen blev udråbt som kupmager, da han fyrede den radikale regering.
Socialdemokratiet var dengang mod kongehuset og så det gerne afskaffet, hvilket var ved at ske, men Christian X afstod fra den absolutte magt, og gjorde kongehuset til en kransekagefigur !!!

Hej Henrik Willumsen! Det er godt, at du kan korrigere mig. Det er jo så længe siden, og når man som jeg i mine skriverier har prøvet at tage livtag med historiens fakta, finder man ud af, hvor mange detaljer, der er at huske. Det er udmærket, at vi kan supplere hinanden.

Det var nu Borgbjerg der lavede et ekstranummer af Socialdemokraten hvor han bekendtgjorde det kongelige statskup.

Jeg syntes jo nok... . Ihvertfald var der bredde i den opinion, der syntes, at kongen handlede forkert. Og den stakkels konge kunne slet ikke holde til det. Efter sigende fik han nervesammenbrud, og det dur jo ikke, når man er konge. Men han var selv skyld i det hele.

Utrolig ensidig artikel om Columbia, frihedsbevægelser og fredsaftale. Columbia er det land, hvor paramilitære styrker dræber flest journalister og fagforeningsaktivister.

Hvad angår poseringen, så er det vel rimeligt, at forsvare sig mod Liberal Alliances formand og andre voldelige højrekræfter?

https://www.tvmidtvest.dk/amp/1238759

Hold da fest hva'? Et menneske leger med legetøj og slår et billede op af det. Kæmpe krise! Hvor er Ekstra Bladet??

Sensations-journalistik og en exceptionel dum fod-fejl fra Hr. Billehøjs side.

Konklusion: Internettet ser alt. Gør det nu bare en lille smule svært for troldene at spinde en historie.

Annonce