Annonce

Populær madudbringningstjeneste - nu med overenskomst

Just Eat følger i kølvandet på Coop og Salling Group: “Det er en mærkedag,” siger formanden for 3F Transport
Madudbringningstjenesten Just Eat tiltræder fredag officielt den landsoverenskomst, der blev indgået mellem 3F Transport og Dansk Erhverv tilbage i januar.

Just Eat følger dermed i kølvandet på to andre store aktører på vareudbringningsmarkedet, Salling Group og Coop, der også for nylig har indgået overenskomst med 3F Transport.

“Det er en mærkedag,” siger formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, til Netavisen Pio.

det er også en god dag for forbrugerne

“Just Eat tager med tiltrædelsen til landeoverenskomsten ansvar for sine bude, men det er også en god dag for forbrugerne, der nu med god samvittighed kan bestille mad via Just Eat,” siger Jan Villadsen.

Glade og stolte

“Mange virksomheder slår sig op på, at levere mad direkte til forbrugerne ved hjælp af falske selvstændige. Men nu står vi med tre kæmpe store aktører, der siger, at man godt kan bringe varer ud direkte forbrugerne på ordnede vilkår med egne ansatte. Vi er glade og stolte over de her resultater,” understreger Jan Villadsen over for Netavisen Pio.

Vi er glade og stolte over de her resultater

Bud: Tjener mere med overenskomst

Et af de nyansatte Just Eat-bude, som mærker fordelene ved overenskomsten mellem Dansk Erhverv og 3F, er den 20-årige studerende Martin Hillersdal.

“Jeg synes, jeg bliver betalt en rigtigt fin løn, og så virker det til, at de bare har godt styr på det,” siger Martin Hillersdal til Fagbladet 3F.

Hillersdal arbejdede tidligere et halvt år som selvstændigt bud for budtjenesten Hungry. Han har regnet ud, at han nu tjener op mod det dobbelte i timen - sammenlignet med hvad han tjente i sin tid som bud hos Hungry.

Ud over en markant bedre timeløn er Martin Hillersdal og de øvrige bude hos Just Eatnu dækket af en arbejdsskadeforsikring, sikret feriepenge og løn under sygdom.

Just Eat-direktør: Vigtig for os at gå forrest

Just Eats øverste ansvarlige i Danmark og Norge, Carsten Boldt, understreger over for Fagbladet 3F, at det er vigtig for Just Eat at gå forrest:

“Lige siden vi indgik aftalen, har vi været i gang med at sikre, at vi kunne leve op til de krav, som stilles til os. Som den største portal på markedet har det været vigtigt for os, at vi er gået forrest i bestræbelserne på at lave en god overenskomst med barsel og løn under sygdom.”

Just Eat har pt. omkring 1.000 ansatte bude.

Opdateret 04.01.2022 som led i undersøgelse af citat-praksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Syd for Kolding for en ufaglært 30 kr. mindre i timen end nord for Kolding. Den geografiske linie er nok ikke så skarp i virkeligheden, men sådan omtrent. Årsagen skyldes tysk arbejdskraft, som de seneste år har invarderet det sønderjyske arbejdsmarked og acceptere en dårlig løn set med danske øje. I Tyskland får en lagermedarbejder f.eks. omkring 1.550 euro pr. måned i løn. Det svare til 11.780 kr.. I Danmark har lønnen for det samme arbejde været omkring 22.500 kr.. Næsten det dobbelte. Men nu tilbydes der en løn helt ned til 17.700 kr..

Jo, det er virkelig godt med EU samarbejdet. Ik.

I Padborg området, hvor der ligger mange lagerterminaler, siger arbejdsgiverne, at de ansætter tyskere fordi de ikke kan finde kvalificeret dansk arbejdskraft.

Kvalifikationer i den forbindelse er så, villigheden til at gå ned i løn fra 22.500 kr. til 17.700 kr. om måneden - Hvordan beskriver man lige sådan en kvalifikation på sit CV???

Hej før Jan Villadsen 3F koger helt over i jubel, så er hans/3f´s aftale med Coop kun på papiret der er intet sket, Vognmændene kører uændret videre.
Indtil 1 juni 2021 afregnede Coop Vognmændene kr. 190 pr time døgnet rundt.
i følge 3F´s overenskomst skal chaufføren på varevognen afregnes med kr. 170 pr time plus pension, hvis Vognmanden skal betale den løn til chaufføren, er de nul kroner til bildrift og vognmand..
Coop har reklameret med at deres vare køres overenskomstmæssigt ud til kunderne..
Det hele er et stunt for at få andre onlinevareforretninger til at tegne 3F´s vildt dyre ufleksible overenskomst..
3f´aftale med Coop starter første i 2022 med en en overgangsordning på seks måneder.
Jeg har erfaret at Coop kun vil købe egne biler i 2022,der dækker 20 % deres distribution behov..

Der er indgivet klage til forbrugerombudsmanden for Falsk markedsføring i annoncer i fagblade med mere.
Coop

BH Leif Tullberg Pensionist tidligere 50 år i transport..

Annonce