Portræt: Ny udviklingsminister har arbejdet med spedalske i Indien

Socialdemokratiets gruppeformand Flemming Møller Mortensen bliver ny udviklingsminister.
Rasmus Prehn (S) bliver ny minister for landbrug, fødevarer og fiskeri.

Det giver plads til Flemming Møller Mortensen (S) på ministerholdet, der fremover skal være minister for udviklingsområdet og for nordisk samarbejde.

Den nye udviklingsminister begyndte den politiske karriere som kommunalpolitiker i 2001, da han blev valgt til byrådet i Skørping kommune (i dag Himmerland) i Nordjylland. Han blev valgt til Folketinget i 2007.

Som uddannet sygeplejerske har det næsten været naturligt at særligt sundhedspolitikken har været Møller Mortensens arbejdsområde.

I forbindelse med regeringsdannelsen i 2019 blev Flemming Møller Mortensen forfremmet til posten som gruppeformand og nu tager han så endnu et hop op i det politiske hierarki.

Mistede mand til kræft

Den 57-årige nordjyde er specialuddannet anæstesisygeplejerske. Som sygeplejerske har Flemming Møller Mortensen arbejdet både i Danmark, Grønland og i Indien, hvor han arbejdede på et hospital for spedalske. Derfor har han også helt konkret praktisk erfaring med det område, han nu skal være minister for.

Efterfølgende har han arbejdet i medicinalindustrien blandt andet som salgschef.

Flemming Møller Mortensen var sidste år igennem en hård personlig tragedie, da han mistede sin mand, forstander på Aalborg Kloster, Erik Elgaard Sørensen, til en aggressiv kræftsygdom. De to var sammen i næsten 30 år.

Fik sit ridderkors

Flemming Møller Mortensen fik i september måned ridderkorset, noget som socialdemokrater normalt af principielle grunde afholder sig fra at modtage. Møller Mortensen fandt dog et smuthul i principperne:

”Nu er det sådan, at jeg er kongelig udnævnt forstander på Aalborg Kloster, hvor vi også flager med splitflag, så det har været naturligt for mig at tage imod ordenen,” sagde han i den forbindelse til Netavisen Pio.

Udover posten som gruppeformand, som nu bliver ledig, så betyder Møller Mortensens forfremmelse også at den lukrative post som statsrevisor er blevet ledig.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce