Annonce

Praktikanter ind af bagdøren og Paludan ligeså kendt som Mette F.

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen indenfor,

SF, Enhedslisten, de radikale vil have ændret lov om tilbagesendelse af syriske flygtninge. De radikale stemte for loven, da den blev indført, men nu ønsker partiet loven fjernet.

En ny måling viser, at kun Lars Løkke er mere kendt end lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan. Faktisk er den højreekstreme folketingskandidat - noget nedenstående - ligeså kendt blandt danskerne som Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen.

Og så er fagforbundet 3F oppe i det røde felt, fordi Inger Støjberg (V) gennem en bekendtgørelse har åbnet en bagdør for, at billige landbrugspraktikanter fra lande uden for EU kan komme til Danmark.

Støjberg åbner bagdør for landbrugspraktikanter

Et flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF bremsede i 2018 for regeringens forsøg på at gøre det lettere at få billige landbrugspraktikanter fra ikke-EU-lande til Danmark.

Men nu har Støjberg trodset folketingsflertallet og smuglet ændringerne igennem via en bekendtgørelse.

Støjbergs ageren chokerer fagforbundet 3F.

placeholder
Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF bakker kritikken op om kritikken, som du kan læse meget mere om hos Netavisen Pio.


Kun Løkke er mere kendt end Paludan

Det er efterhånden kun ganske få i det her land, der ikke kender den højreradikale Rasmus Paludan. Det viser en ny Epinion-måling.

Kun tre procent af de adspurgte, at de ikke kender stifteren af partiet Stram Kurs, der er på stemmesedlen ved folketingsvalget 5. juni.

Akkurat samme kendskab blandt danskerne kan Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, mønstre, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kun er ukendt for én procent af de adspurgte.

Hvis du vil se, hvilke partiledere som færrest har hørt om, så skal du et smut forbi DR Nyheder.
 

Løkke får klart mest skærmtid

Når Lars Løkke er den politiker som flest kender, så er det nok fordi, at han er landets statsminister. Men han er også den politiker, som har fået langt mest skærmtid under valgkampen.

Det viser en en opgørelse som forskere på Syddansk Universitet har lavet ved hjælp af digital ansigtsgenkendelse.

placeholder
 Her kan du se mere om partiledernes plads i mediebilledet.
 

Røde partier vil stoppe hjemsendelse af syriske flygtninge

Radikale stemte som en del af SR-regeringen for den lov, som i dag gør det muligt at tvangshjemsende visse syriske flygtninge.

Men nu fortryder partiet, og vil sammen med Alternativet og Enhedslisten have ændret loven.

”Vi har aldrig været tilhængere af den lovgivning. Den er resultatet af et kompromis, og det har aldrig været vores politik,” siger partiets udlændingeordfører, Andreas Steenberg, til Altinget.  

Dermed er alle de partier, der forventes at blive eventuelt kommende parlamentarisk grundlag for en S-ledet regering, klar til at se på lovgivningen.

Læs mere på Altinget.
 

Hver tredje i tvivl om hvad de skal stemme til EP-valget

Ved du stadig ikke, hvad du skal stemme til EP-valget?
Så er du ikke alene.

Flere end hver tredje ved ikke, hvor de skal sætte deres kryds på søndag. Det viser en ny Epinion-måling lavet for DR Nyheder viser, at 36,5 procent af de adspurgte vælgere stadig er i tvivl.

Læs mere om de tvivlende danskere lige her, eller lyt til Pio’s seneste afsnit af Ny Dag, hvor vi ser nærmere på det forestående EP-valg.
 

SV-regering får kølig modtagelse

Kun hver tredje bifalder Venstre-formands idé om et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

48 procent er imod, mens 20 procent af de adspurgte ikke ved, hvad de skal mene om det.

Kigger man på, hvordan de to partiers vælgere ser på sagen, er der til gengæld opbakning blandt Venstre-tilhængere til formandens forslag. Hele 65 procent af de adspurgte Venstre-vælgere synes godt om et nyt samarbejde mellem de to store partier, men kun 27 procent af S-vælgerne er af samme opfattelse.

Læs mere om målingen her.

Sporten kort: Helle Thorning i spidsen for DBU-komite

DBU meddeler, at den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver formand i en nyoprettet komité, Governance- og Udviklingskomité, som træder i kraft den 1. juli 2019.

Den nye komité skal arbejde med åbenhed og udvikling i dansk fodbold – blandt andet med aktuelle emner som matchfixing og hovedskader.

“Vi skal arbejde med etiske grundprincipper. Det kan være anti-doping og matchfixing. Og så kan der komme nye problemstillinger som hovedskader og tilråb fra tilskuerne, som vi er nødt til at have en debat om,” siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Læs mere om Thornings nye job lige her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet