Pressemøde om corona og tidligere TV 2-chef holder fri efter sexisme-dokumentar

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Der er indkaldt til pressemøde om corona-situationen i Statsministeriet kl. 18.00, hvor der gives en status på vacciner og den nye variant, Omikron.

Efter udgivelsen af dokumentaren ‘MeToo: Sexisme bag skærmen’, hvor flere nuværende og tidligere ansatte på TV 2 står frem og fortæller om en sexistisk kultur på tv-stationen, holder Michael Dyrby, chefredaktør på B.T. og tidligere TV 2 chef, fri.

Endelig fortsætter dramaet i DF, hvor Martin Henriksen, medlem af partiets hovedbestyrelse, kom med noget af en udmelding i programmet ‘Lippert’.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.
 

Pressemøde om coronasituationen i Danmark

Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona i Statsministeriet onsdag d. 1 december kl. 18.00, til en snak om oprustning af vaccinationsindsatsen og en status på den nye variant Omikron.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

“På pressemødet vil regeringen orientere om en styrkelse af vaccinationsindsatsen samt appellere til, at endnu flere tager imod tilbuddet om revaccination. Herudover vil myndighederne redegøre for seneste status på den nye variant Omikron,” lyder det.

 

Dyrby holder fri i kølvandet på sexisme-dokumentar

Chefredaktør på B.T. og tidligere chef på TV 2, Michael Dyrby, holder fri ovenpå mediernes søgelys, efter MeToo-dokumentaren om sexisme på TV 2 er kommet ud.

Det skriver TV 2.

Chefredaktøren på B.T., Jonas Kuld Rathje, bekræfter overfor TV 2, at han holder fri. Selv bekræfter Dyrby det i en SMS til Ritzau, men afviser dog at være blevet hjemsendt.

Udgivelsen af dokumentaren ‘MeToo: Sexisme bag skærmen’ kom for nyligt på Discovery+, og siden har historierne væltet ud, efter 11 nuværende og tidligere kvindelige ansatte på TV 2 kunne berette om en sexistisk og grænseoverskridende kultur på tv-stationen.

Læs hele historien her 

 

Martin Henriksen om formandsopgør: Regner med at få sparket

Hvis Morten Messerschmidt skulle ende med at blive formand, kan tiden i partiet meget vel ovre for Martin Henriksen, spørger du DF-profilen selv.

I TV 2 News-programmet, ‘Lippert’, gør Henriksen status over partiet i en nervepirrende tid - uden en formand på plads.  

“Jeg regner med, at man finder en måde at ekskludere mig fra partiet, hvis Morten Messerschmidt bliver formand,” siger han i programmet.

Se klippet her

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedhjælper på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Så har den overgrebs historie fra TV2 på kvinder være fremme i 6 eller 7 omgange. Det vil øge troværdigheden af PioPio hvis der var bare en lille artikel om den manglende ligestilling for mænd, en gang imellem. Jeg synes PioPio er forpligtet til at udvise balance i jeres dækning af "ikke" nyhederne". Omskæring, nedstemt krisecenter for voldsramt mænd og kønsfordeling af støtte midler til ligestilling fortæller noget om regeringens diskrimination af mænd. Først var det Københavnerne og så er det nu mændene der ikke mener sig representeret af SD. Feminisme kan være en giftig ideologi.

Annonce