Pressenævnet kritiserer Netavisen Pio

Netavisen Pio får kritik for utilstrækkelig forelæggelse i forbindelse med omtale af faglig konflikt.
Foto: Pressenævnet

Annonce

I februar måned omtalte Netavisen Pio i flere artikler, at en gruppe medarbejdere fra [Restaurantkæden] havde rettet en appel til fagforbundet 3F om at sætte en faglig konflikt med [Restaurantkæden] i ro, da konflikten forhindrede udbetaling af lønkompensation under restauranternes nedlukning som følge af corona-pandemien.

Medarbejdernes talsperson klagede til Pressenævnet over en række forhold i forbindelse med artiklernes omtale af sagen og af hende. Talspersonen klagede bl.a. over, at Netavisen Pio ikke havde forelagt artiklernes oplysninger for hende i rimelig tid inden offentliggørelsen. To timer inden offentliggørelsen af den første artikel skrev Netavisen Pio en mail til talspersonen med flere spørgsmål til sagen. Mailen indeholdt ingen svarfrist, og artiklen blev offentliggjort uden, at Netavisen Pio havde hørt fra talspersonen.

Pressenævnet kritiserer Netavisen Pio for den utilstrækkelige forelæggelse, som medførte, at Netavisen Pio bragte en forkert oplysning i den første artikel.

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse.

Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenaevnet.dk

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce