Annonce

Pride: Fem faglige og politiske events, du ikke må gå glip af

Netavisen Pio guider dig igennem nogle af de politiske og faglige arrangementer under Copenhagen Pride Week, der begynder tirsdag
Tirsdag den 14. august begynder Copenhagen Pride Week, som er en festival med rod i LGBT+-miljøet, det vil sige homoseksuelle, biseksuelle, queers, transkønnede, interkønnede og aseksuelle. De fleste kender nok bedst Copenhagen Pride for den store og festlige parade, der gennemføres lørdag gennem Københavns gader og stræder.

Men inden paraden lørdag er der en række debatter, koncerter, fester og andre arrangementer, som løber af stablen fra tirsdag og frem. Netavisen Pio guider dig nu igennem fem Pride-events, som sker i spændingsfeltet mellem køn, seksualitet, politik og arbejdsliv.
1) Partier til Pride – billig PR?

Tid og sted: Onsdag kl. 18-18.45 i Debatteltet på Regnbuepladsen

Er det oprigtigt og troværdigt eller bare billige point, når partier deltager i Copenhagen Pride? Det er til debat onsdag aften. I programmet skriver arrangørerne:

”Igennem de sidste mange år har det for de fleste partiers vedkommende været selvfølgeligt at deltage i Copenhagen Pride. Men styrker det kampen, eller giver det politikere og partier mulighed for at brande sig selv som tolerante og fremme i skoene? Eller findes sandheden i et sted imellem? Kom til debat om politiske partiers deltagelse i Pride.”
2) Rummelighed eller institutionaliseret diskrimination?

Tid og sted: Torsdag kl. 17-17.45 i Debatteltet på Regnbuepladsen

Er det udtryk for rummelighed eller diskrimination, når præster må nægte at vie homoseksuelle? Det diskuteres torsdag aften mellem Thomas Høg Nørager (sognepræst i Stefanskirken), Henrik Højlund (sognepræst i Kingoskirken) og Peder Holk Svendsen (forperson, LGBT Danmark). I programmet skriver arrangørerne:

”Har præster ret til at nægte at vie par af samme køn? I lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning §7a gives der tilladelse til at præster i Den Danske Folkekirke kan undlade at vie og velsigne par af samme køn. Er dette et udtryk for folkekirkens påståede rummelighed, eller er det faktisk institutionaliseret diskrimination?”
3) LGBTQIA og normkritik på arbejdspladsen

Tid og sted: Torsdag kl. 18-18.45 i Hovedkassen, Københavns Rådhus

Hvordan kan arbejdsgivere og ledere bedst løfte deres ansvar for at sikre et åbent, mangfoldigt og inkluderende arbejdsmiljø for seksuelle minoriteter og have den rigtige balancegang? Det er til debat torsdag aften. Arrangørerne skriver:

”Mange LGBTQIA-personer oplever, at deres seksuelle observans og kønsidentitet enten bliver fremhævet som ’best practice’ for HR- eller CSR- strategier, eller gjort usynlig med chikane til følge i en ofte maskulin arbejdskultur. Det forhold gør LGBTQIA-området til en balancegang på en knivsæg for mange organisationer, og mange ledere vælger derfor at feje det ind under tæppet. Mange LGBTQIA-personer føler, som konsekvens heraf, ikke, at de kan være åbne på deres arbejdsplads og må af samme årsag bære på den ekstra arbejdsbyrde, det er, hele tiden at genforhandle professionelle relationer. Med debatten ønsker vi at sætte fokus på arbejdspladsernes, herunder arbejdsgiveres og lederes, ansvar for at sikre et åbent, mangfoldigt og inkluderende arbejdsmiljø. Men hvordan gør man det, og hvordan gør man det bedst? Skal virksomhederne indarbejde et LGBTQIA-fokus i deres personalepolitik? Bør de lave mangfoldigheds- og inklusionsinitiativer for/med LGBTQIA? Og hvordan kan det i fald gøres på en respektfuld måde, som ikke resulterer i pinkwashing eller tvungen outing?”
4) LGBT+-ligestilling på det danske arbejdsmarked

Tid og sted: Fredag kl. 9.30-13 hos 3F, Kampmannsgade 4, 1790 København V

Fredag formiddag holder den danske fagbevægelse en større konference om LGBT+-ligestillingen på arbejdsmarkedet og i fagbevægelsen. Arrangørerne skriver:

”FIU-Ligestilling tager del i den københavnske pride-markering bl.a. ved at afholde en konference, hvor der gøres status på, hvordan det står til med LGBT+ ligestillingen på arbejdsmarkedet og i fagbevægelsen, samt drøfter handlemuligheder.” Bemærk, at arrangementet kræver tilmelding på mail: susanne.fast.jensen(a)3f.dk
5) LGBT+, arbejdsmiljø og ligestilling

Tid og sted: Fredag kl. 16-18 i Vartov - Store Sal, Farvergade 27, 1463 København K.

Dansk Magisterforening sætter spot på arbejdsmiljøet for LGBT+-personer og hvad fagbevægelsen kan gøre. Det søger fagforeningen input til i et arrangement fredag eftermiddag på Frederiksberg. Arrangørerne skriver:

”I 2016 undersøgte Akademikerne (Epinion) arbejdsmarkedet og arbejdsmiljø for LGBT+ personer. Resultaterne var nedslående og pegede på at kun knap 1/3 af de adspurgte fandt det relevant at tage kontakt til deres TR/AMR i tilfælde af oplevet diskrimination og eksklusion. I lyset af denne viden og ikke mindst med regeringens nye LGBTI-handlingsplan in mente, inviterer Dansk Magisterforening til debatsalon over emnet: Hvad kan fagforeningerne gøre for at forberede arbejdsmiljøet for LGBT+ personer På baggrund af debatsalonen vil Dansk Magisterforening, sammen med aktører fra de forskellige miljøer, igangsætte arbejdet med at formulere et særligt fokus på LGBT+ personers arbejdsmiljø. Kom og vær med til at give stemme til udfordringerne og ikke mindst håb til løsningerne.”

Bemærk, at tilmelding skal ske via www.dm.dk. Deltagelse er gratis.

 

Hele programmet for Copenhagen Pride Week kan findes på linket her.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


Flere artikler om emnet