Desværre virker det lidt som om, at Alternativets syn på proces har sneget sig med ind i arbejdet med Socialdemokratiets nye princcipprogram, som Dan Jørgensen står i spidsen for.
Alternativets syn på proces har sneget sig med ind i arbejdet
Groft sagt kan man sige, at vores principprogramsproces indtil videre kun har været en enkelt meditationsseance væk fra at ligne noget, man kunne have oplevet hos Uffe Elbæk og Co.
Resultatet er vigtigere end processen
I DSU København havde vi besøg af Dan Jørgensen til en debat om principprogrammet i februar, hvor han blandt andet sagde: ’’Nogen gange er det vigtigere med en god proces end det, vi kommer frem til’’.
Det er i mine øjne en absurd holdning at have til udarbejdelsen af vores partis nye principprogram. Hvordan kan han i fuld alvorlighed som socialdemokrat mene, at processen er vigtigere end resultatet?
Jeg mener, at vores partis eksistensberettigelse netop handler om vores utrættelige vilje til at skabe resultater for danskerne, så deres liv kan blive bare en lille smule bedre. Hvis vi gik mere op i processen end resultatet, har jeg svært ved at forestille mig, at vores samfund havde set ud, som det gør i dag.
Lad os diskutere politik, værdier og principper, som kan løfte niveauet for politikudviklingen
Hvis vores nye principprogram skal have nogen form for berettigelse, skal målet da være, at have en ambitiøs målsætning for indholdet. Lad os diskutere politik, værdier og principper, som kan løfte niveauet for politikudviklingen.
Vi skal være ambitiøse på indhold
Det er dybt bekymrende, hvis vores parti ikke evner at sætte politikudviklingen højere end processen. Det er altså langt vigtigere, at have ambitiøse målsætninger for vores politikudvikling end vores proces.
Jeg er med på, at det kan være et selvstændigt procesmål at udarbejdelsen af principprogrammet skal ske med så mange medlemmer som muligt, men det kan da være fuldstændig ligegyldigt, hvor mange der har været inddraget, hvis det vi kommer frem til, er uambitiøst og indholdsløst.
Derfor håber jeg meget, at partiet vil overveje at droppe den lidt popkulturelle tilgang til udarbejdelsen af principprogrammet, og i stedet lægge fokus der, hvor det betyder noget. Nemlig på politikken.
De sidste ti års krisehåndtering og brandslukning har stort set været blottet for politikudvikling og gennemtænkning. Det er tid til at sætte politikudviklingen i front igen, og der er nok at tage fat på.
Nilly Taheri læser jura på Københavns Universitet og er formand for DSU København.
Dagens Pio klumme er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.