Professor Thomas Bredsdorff: ”For mange kører på frihjul”

Politikens kultur-veteran minder kritikerne af S-udlændinge-plan om, at DK og EU allerede har lavet aftale om lejre i et fremmed land
Politikens mangeårige kulturskribent, professor emeritus og forfatter, Thomas Bredsdorff, gav forleden i Politiken en opsang til dem, der har kritiseret Socialdemokratiets nye samlede udlændinge-udspil, ”Retfærdig og realistisk” – uden selv at stille med nogen samlet plan. Han minder samtidig om, at Danmark og EU faktisk allerede har lavet aftale om lejre i et fremmed land, vi ikke bryder os om, nemlig Tyrkiet.

Bredsdorff kom med sin opsang i ’SIGNATUREN’: ”S har en plan. Har nogen en bedre?”.

”Respekt for at Mette Frederiksen lagde planen frem. Jeg håber planen kan føre frem til en demokratisk debat, hvor vi ikke stempler hinanden med det samme, men hvor vi fællesskab laver noget, der er endnu bedre. Det er mit håb”, siger Thomas Bredsdorff til Netavisen Pio.

”En af mine bevæggrunde til at skrive klummen er at understrege, at de, der protesterer mod Socialdemokratiets plan, lever højt på, at der allerede er lavet en aftale om lejre i et fremmed land, som vi ikke bryder os om, nemlig i Tyrkiet. Tyrkiet-aftalen virker, det kan man jo se. Jeg hørte ingen protester mod den aftale. Vi nyder bare godt af den”, forklarer Bredsdorff.

Der er efter Bredsdorffs opfattelse alt for mange, der kører på frihjul:

Jamen, så lav en bedre plan. Kom nu i gang

”Jeg er ikke Socialdemokrat, vel, men jeg synes, der er for mange, der kører på frihjul. Så til dem, der kritiserer Socialdemokratiets plan for ikke at kunne realiseres, for at være inhuman, og hvad kritikken nu er gået på: Jamen, så lav en bedre plan. Kom nu i gang”, lyder opfordringen fra Thomas Bredsdorff.

Erdogan og Merkels Tyskland
Her er par uddrag fra Thomas Bredsdorffs lørdags-klumme:

”Når der ikke vandrer flygtninge og indvandrere på de sønderjyske motorveje for tiden, er det jo ikke på grund af vinterkulden, men på grund af Erdogan. Med hans regime har vi aftalt, at hans land skal være aflukke for migranter. Hegnet er heldigvis så usynligt, at vi slipper for at se billeder af det. Og den astronomiske regning har Merkels Tyskland taget sig klaret”.

”Så vi er såmænd i fuld gang med at nyde godt af planen om at holde flygtninge og indvandrere væk ved at betale andre lande for at holde på dem”.

Thomas Bredsdorff (f. 1. april 1937) er litteraturforsker og -kritiker, professor emeritus i nordisk litteratur samt kulturskribent på Politiken siden 1965.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce