Racismefejde i Folketinget får et efterspil

SF’s gruppeformand Jacob Mark mener det var forkert at gribe ind over for Pelle Dragsted (EL)
Foto: Folketingets TV
Folketingets behandling af lov 140 om opholdstilladelser
SF’s gruppeformand Jacob Mark mener det var forkert af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), at gribe ind over for Pelle Dragsted fra Enhedslisten.

Under en debat om hjemsendelse af flygtninge torsdag betegnede Pelle Dragsted en udtalelse fra Pia Kjærsgaards partifælle, Kenneth Kristensen Berth, som racistisk.

Pia Kjærsgaard fastslog fra Folketingets talerstol, at det ikke var tilladt at betegne folketingskollegaer som ”racistiske” – og hun lukkede af over for videre diskussion med Pelle Dragsted ved at anføre, at man ikke diskuterer med Folketingets formand.

Men nu tager SF's gruppeformand, Jacob Mark, sagen op over for de øvrige partiers gruppeformænd. Han mener nemlig ikke det var i orden at kalde Pelle Dragsted til orden:

”Vi har typisk en ret god tone. Men når debatter er ophedede og lovforslag er kontroversielle, skal der simpelthen være plads til, at folketingsmedlemmer kan sige, hvad de tænker,” siger Jacob Mark til Ritzau.

Anledningen til Dragsteds udfald var denne udtalelse fra Kristensen Berth:

”Er erkendelsen ikke bare den, at integrationen af folk fra overvejende muslimske lande, den kan ikke lade sig gøre?”

SF: Dragsted gik ikke overstregen

Jacob Mark mener ikke, at Dragsted gik over nogen streg.

Han angreb jo ikke den enkelte folketingspolitiker. Han angreb folketingspolitikerens udsagn

”Han angreb jo ikke den enkelte folketingspolitiker. Han angreb folketingspolitikerens udsagn,” siger Jacob Mark, der understreger, at det ikke må være op til ”Folketingets formands humør på dagen at vurdere, hvad medlemmerne må sige eller ej”.

Pelle Dragsted selv vil ikke forfølge sagen yderligere. Han vil i stedet bruge energien på at imødegå Kennth Kristensens Berths påstande politisk og faktuelt. Det skriver han fredag eftermiddag i et opslag på sin Facebook-profil:

placeholder

”For det første gider jeg ikke give Kjærsgaard en ny chance for igen at fremstille sig som offer for de ”politisk korrekte” eller ”krænkede” – en kunst hun som bekendt mestrer.

For det andet vil jeg ikke bruge min tid på en diskussion af formaliteter i folketingets forretningsorden – eller på definitioner af begrebet racisme.

Jeg vil langt hellere bruge tiden på at imødegå Kenneth Kristensen Berths påstande politisk og faktuelt. For det er jo ganske enkelt løgn, når han siger, at mennesker fra lande med muslimsk befolkning er ”umulige at integrere”.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce