Radikal leder: Grænsehegn ved EU's ydre grænser er helt legitime

”Det er ikke radikal politik, at man bare skal kunne vade ind i EU,” siger De Radikales politiske leder.
De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, mener, at fysiske barrierer som grænsehegn er en “helt legitim” reaktion på det migrant-pres, der er på EU’s ydre grænser.

Derfor har hun også forståelse for, at lande som Grækenland bygger mure og hegn for at have styr på landets grænser - som i øvrigt samtidig udgør EU's ydre grænse.

“Selvfølgelig skal EU’s medlemmer kunne kontrollere, hvem der kommer over deres ydre grænser. Det er forudsætningen for, at vi kan have åbne indre grænser,” siger hun til Jyllands-Posten.

R: Bør være en fælles EU-opgave

De Radikale er modstandere af, at Danmark bidrager til enkeltlandes grænsekontroller. Partiet mener i stedet, at det skal være en fælles EU-opgave at sikre EU’s ydre grænser:

Vi har aldrig talt for åbne grænser rundt om Europa

“Men det er ikke det samme som, at vi er imod, at der må være et hegn eller en kontrol, som en del af en fælles europæisk opgave og styrkelse af Frontex. Vi har aldrig talt for åbne grænser rundt om Europa. Det er ikke radikal politik, at man bare skal kunne vade ind i EU,” understreger Sofie Carsten Nielsen over for Jyllands-Posten.

Ønsker fælles EU-modtagecentre uden for EU

De Radikale har konkrete forslag til, hvordan man letter migrantpresset på EU's ydre grænser. Den radikale opskrift hedder fælles EU-modtagecentre uden for EU, fordeling af flygtninge internt i unionen og investeringer i Afrika.

De Radikale er dermed med på ideen om asylmodtagecentre uden for EU, som foreslået af S-regeringen. Men De Radikale lægger vægt på, at det skal være fælles EU-modtagecentre. Partiet støtter ikke S-ideen om at oprette nationale modtagecentre uden for EU - eller danske modtagecentre oprettet i samarbejde med et eller flere enkeltlande.

De Radikales foreslår fælles EU-modtagecentre uden for EU

I sidste måned udgav De Radikales politiske ordfører Andreas Steenberg bogen “Forbudt kærlighed – historien om, hvordan dansk udlændingepolitik kørte af sporet (og hvordan vi kan genfinde fornuften)”.

bogen  betegner han udlændingeloven fra 1983 som “alt for liberal og naiv”, “alt for slap” og debatten dengang som “moralistisk.”

“Langt op gennem 80erne og 90erne blev folk, der gerne ville lave loven om, konsekvent mødt med udtalelser om, at de var racister, og man lavede sammenligninger med nazismens rædsler,” skriver Andreas Steenberg og føjer til:

“Mit parti har også gjort sig skyldig heri.”

Radikal selvransagelse

”Fremskridtspartiets ordfører anno 1983, Knud Lind, fik altså ret,” konstaterer Andreas Steenberg i bogen, hvor den politiske ordfører samtidig understreger, at De Radikale for længst har flyttet sig på udlændingepolitikken.

Men det er der bare ingen, eller mange, der har lagt mærke til - eller ikke villet se. Måske fordi de har en interesse i fastholde partiet i billedet som slappere, lyder Andreas Steenbergs forklaring.

Det er dén radikale udlændingepolitiske udvikling, som også den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, taler ind med sin melding om, at "det er ikke radikal politik, at man bare skal kunne vade ind i EU".

Opdateret 05.01.2022 som led i undersøgelse af citat-praksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De Radikales foreslår fælles EU-modtagecentre uden for EU, for så kan de være 100 % sikre på at det aldrig bliver til noget.

Albanien, Nordmakedonien og Bosnien er EU-kandidater under optagelse. Danmark skal ikke være reduceret til at være en flydende suppe i den samme gryde som dem. Løsningen for Danmark er mindre EU, ikke mere. Afskaffelsen af danske grænser vil være afskaffelsen af Danmark.

I Socialdemokratiets store udspil fra 2018 hed det, at alt det, der her foreslås, er noget, Danmark selv kan gøre. En bemærkelsesværdig påstand dengang. Og i dag. Opretholdelsen af retsforbeholdet betyder, at Danmark hverken er omfattet af beslutninger i EU om flygtninge-indvandrerpolitikken eller kan deltage i beslutningsprocesserne om den. Det er som om folkeafstemningen i december 2015 er meget længe siden. Også på baggrund af De Radikales nye fornuftige og pragmatiske politik på dette område er det virkelig nødvendigt, at der igangsættes en pædagogisk oprustning over for befolkningen for at forklare hvorfor forbeholdet er en forhindring for gennemførelsen af den politik, vi prøver at realisere.

At løse EU-problemer med mere EU svarer til at hælde benzin på et bål. Løsningen er at forlade EU og bygge en hård grænsemur mod syd og en hård grænse på Øresundsbroen, hvorefter Folketinget alene kan bestemme, hvilke udlændinge der skal ind i Danmark. Mit forslag vil være at det kun skal være turister og udlændinge med dansk arbejdstilladelse og job. Hvis vi opgiver tanken om danske grænser, så har vi intet Danmark.

Håber ikke danskerne ønsker din kvalmende og tøsede Bording-moral!!!

Man væmmes efterhånden over danskerne og deres kvalmende dobbeltmoral.!

Jan, jeg troede vi var kommet længere end det åndsvage " jeg skammer mig over at være dansker"
At du væmmes er jo en privat sag. Men at offentliggøre det uden at fortælle hvorfor, er en intetsigende kommentar, og at danskerne skulle være mere dobbeltmoralske end andre landes befolkninger, har jeg meget svært ved at tro på. Så jeg aner simpelthen ikke hvad du mener, og om jeg skal føle mig truffen.

Sofie tuder videre med "EU skal løse, fælles ansvar", EU har ikke på noget tidspunkt løst noget som helst, når det har handlet om immigration, spørg bare Grækenland og Italien.
Nu har landene med ydregrænse taget sagen i egen hånd, de kan simpelthen ikke klare flere immigranter.
Hvis RV`s forslag om at fordele internt i unionen bliver til virkelighed, så tak skæbne, så for vi da gæster. VI i DK. har nærmest ingen immigranter i forhold til landene i Sydeuropa.
Er en slet skjult dagorden fra RV, skal vi have flere immigranter til DK ?

Annonce