Radikale lemper sit krav om udenlandsk arbejdskraft

Radikale opgiver kravet om en sænkning af den såkaldte beløbsgrænse for at få mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark. "Umiddelbart positivt," siger S.
De radikale opgiver nu kravet om en markant sænkning af beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft.

Det skriver netmediet Altinget.

Hidtil har partiet i sit finanslovsudspil foreslået en sænkning af beløbsgrænsen – grænsen for, hvad man skal tjene, for at få lov at komme til Danmark fra ikke-EU-lande og arbejde – fra den nuværende beløbsgrænse på 427.000 kroner til 325.000 kroner.

Det forslag har mødt modstand fra de øvrige partier i rød blok: S, SF og Enhedslisten

Det forslag har mødt modstand fra de øvrige partier i rød blok: S, SF og Enhedslisten. Derfor justerer den radikale partileder Morten Østergaard nu forslaget.

"Metoden kunne i stedet være, at man simpelthen bare siger, at virksomheder med overenskomst kan ansætte folk i faglærte stillinger, hvis bare de betaler dem den samme løn og giver dem samme vilkår, som hvis de havde ansat en dansk faglært," siger han.

På spørgsmålet om, om de radikale kommer med det nye forslag i erkendelse af, at det kan blive svært at få sænket beløbsgrænsen, siger Morten Østergaard:

"Ja, den erkendelse gjorde vi os i sommer. Men det er jo ikke sådan, at man er forhindret i at gøre det, hvis der på et tidspunkt opstår flertal for det. Hvis folk kommer hertil og udfører faglært arbejde til faglært løn, så er jeg sådan set ligeglad med, om vi kalder det at ændre beløbsgrænsen, eller om vi kalder det noget andet," siger han til Altinget.

Skipper: Kræver værn mod social dumping

Frem for at sænke beløbsgrænsen vil S-regeringen, SF og Enhedslisten hellere satse på opkvalificering af danske ledige og arbejdskraft fra andre EU-lande.

Politisk ordfører Pernille Skipper (EL) er også skeptisk over for det nye forslag fra de radikale, men er dog alligevel ikke helt afvisende:

"Det er sjældent så enkelt. Hvis man på nogen måde skal gøre det (Som de radikale foreslår, red.), skal man sikre nogle alvorlige værn mod social dumping, det vil sige risikoen for at trykke løn og arbejdsvilkår i Danmark. Det må vi jo så kigge på, men det er bestemt ikke Enhedslistens kop te," siger Skipper til Altinget.

Hos SF vil partiformand Pia Olsen Dyhr afvente flere detaljer om forslaget, inden hun fælder en endelig dom.

Det er umiddelbart positivt, at Radikale bevæger sig væk fra sit fokus på mindsteindtjeningskravet

I Socialdemokratiet tager man godt imod det radikale kursskifte:

"Det er umiddelbart positivt, at Radikale bevæger sig væk fra sit fokus på mindsteindtjeningskravet og ind på et andet regime, hvor vi kan diskutere nogle andre løsninger," siger finansordfører Christian Rabjerg Madsen til Altinget.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce