Radikale vil ikke rulle regeringens skattelettelser tilbage

De radikale afviser at støtte S-plan om at finde milliarder til velfærd ved at tilbagerulle skattelettelser - vil hellere åbne døren for udenlandsk arbejdskraft
De radikale vil ikke lægge stemmer til Socialdemokratiets plan om at finde milliarder til velfærd ved at tilbagerulle nogle af de skattelettelser, som er indført under Lars Løkke Rasmussens tid som statsminister.

”Det har jeg meget svært ved at se for mig,” siger Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, i et interview med Altinget.

Sofie Carsten Nielsen siger, at partiet ikke vil støtte de tilbagerulninger af skattelempelser, som Socialdemokratiet har foreslået i deres økonomiske 2025-plan.

I stedet vil De Radikale skaffe flere penge til velfærden ved at åbne dørene for endnu mere udenlandsk arbejdskraft

Det drejer sig om skatter på store aktieindkomster, arbejdsgiverbetalt telefon og millionlønninger. De radikale er dog klar til at fjerne skattelempelserne for virksomhedsarvinger.

I stedet vil De Radikale skaffe flere penge til velfærden ved at åbne dørene for endnu mere udenlandsk arbejdskraft.

 

S: Radikale er “langt længere til højre”

I den socialdemokratiske lejr ser EU-ordfører Peter Hummelgaard de radikales manglende ønske om at tilbagerulle Løkkes skattelettelser - som primært kommer toppen af samfundet til gode - som et tegn på, at de radikale ligger “langt længere til højre” end Socialdemokratiet på den økonomiske politik.

Vi vil rulle nogle af de skattelettelser tilbage, som dem med meget store indkomster har fået

”Det kræver prioriteringer, hvis man gerne vil løfte kvaliteten af vores velfærd. Der vælger vi så at sige, at vi vil rulle nogle af de skattelettelser tilbage, som dem med meget store indkomster har fået,” siger Peter Hummelgaard til Altinget.

Peter Hummelgaard stiller sig desuden tvivlende i forhold til om en endnu mere åben dør over for udenlandsk arbejdskraft, vil give den vækst og de skatteindtægter, som Radikale Venstre regner med.

Betvivler konsulentloft og bidrag fra bankerne

Udover at annullere en række af regeringens skattelettelser, vil Socialdemokratiet også hente penge hos den finansielle sektor, som årligt skal bidrage med 1,5 milliarder kroner til statskassen.

I forhold til det forslag, mener Sofie Carsten Nielsen, at man mangler realistiske bud på, hvordan en sådan ordning vil skulle udformes i praksis.

Hun har samme holdning til Socialdemokratiets forslag om at spare tre milliarder årligt på brugen af konsulenter i det offentlige: Et forslag som Sofie Carsten Nielsen kalder fugle på taget.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

De radikale er landets sande forræddere... Der er intet rødt eller solidarisk over dem. Jeg fatter ikke hvorfor, de regnes med i rød blok.

Man burde lave en folkefront mod de Radikale. De fleste mennesker er ikke klar over, hvilken kynisk økonomisk politik, de advokerer for.

Annonce