Fejlmeddelelse

Twitter url incorrect: https://twitter.com/regeringDK/status/1253598834963423232

Annonce

Ramadan-skænderi i Folketinget og Danmark i "de små smartes klub"

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Det er blevet fredag og tid til ugens sidste udgave af Netavisen Pios lille nyhedsoverblik Aktuelt, hvor vi alle ugens hverdage samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste historier.


Ramadan-hilsen skabte ballade i folketingssalen

"I dag starter ramadan-måneden, og derfor vil jeg gerne starte med at ønske alle en glædelig ramadan"

Disse ord fra den tidligere Alternativet-politiker Sikandar Malik Siddique satte fredag formiddag gang i en vaskeægte omgang mundhuggeri i folketingssalen med tidligere folketingsformand Pia Kjærsgaard (DF), Inger Støjberg (V) og Mette Thiesen (Nye Borgerlige). Det skriver B.T.

De tre mente ikke at det var i orden, at Siddique ønskede god ramadan.

Sikandar Siddique forsøgte forgæves at svare tilbage, men han blev afbrudt af Pia Kjærsgaard, der mente, at diskussionen var overstået.

"Jeg synes Pia Kjærsgaard i formandsstolen udøver en form for magtfordrejning," siger Sikandar Siddique til Netavisen Pio, og fortsætter:

"Pia Kjærsgaards, Inger Støjbergs og Mette Thiesens optræden er udtryk for en form for religions-racisme. De glemmer, at vi har religionsfrihed i Danmark."

Læs hele historien her.

 

Arbejde med en tunnel under Femern sættes i gang

En enig forligskreds bag Femern Bælt-forbindelsen bestående af regeringen samt V, DF, RV, SF, K og LA har nu besluttet at igangsætte anlægsarbejdet på en dansk-tysk forbindelse.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at anlægsarbejdet med tunnelelementfabrik, tunnelportal på Lolland og beboelses- og administrationsfaciliteter vil gå i gang den 1. januar 2021.

Anlægsarbejdet vil være klar til at fortsætte på tysk side medio 2022.

Udskibning og nedsænkning af de første, færdige tunnelelementer forventes at finde sted i begyndelsen af 2024.

Aftalen indebærer, at Femern Bælt-forbindelsen nu forventes at åbne i 2029.

placeholder


Regering: Alle brancher skal have styr på smittefare fra udenlandsk arbejdskraft

Regeringen er nu klar med en række tiltag, der skal mindske risikoen for, at vandrende arbejdstagere kan tage COVID-19 smitte med, når de pendler til og fra Danmark for at arbejde.

Det kommer efter en række fagforeninger har efterspurgt strammere regler for udenlandsk arbejdskraft, særligt fra Østeruopa.

"Vi pålægger nu alle arbejdsgivere at få styr på arbejdsmiljøet og undgå COVID-19 smitten udefra. Alle arbejdsgivere har et ansvar. Regeringen vil følge situationen tæt, og hvis der fx viser sig et behov for at tvinge karantæne igennem via lovgivning, vil regeringen tage en ny drøftelse med partierne," siger beskæftiglsesminister Peter Hummelgaard.

Regeringens initiativ - altså uden 14-dages tvungen karantæne -blev pænt modtaget af fødevareforbundet NNF, hvor 25 procent af medlemmerne er udlændinge.

"Jeg har på den baggrund fuld forståelse for, at alle – fagforeninger, arbejdsgivere og politikere - gør hvad de kan for at beskytte sig selv og dem, der står en nærmest. Men at sætte alle udenlandske arbejdere i 14-dages karantæne, vil for det første næppe gavne sundheden og for det andet medføre store negative konsekvenser for fx fødevarebranchen," siger forbundsformand Ole Wehlast.

Se de 7 initiativer her.

 

Danmark i "de små smartes klub"

 

I så skal vi en lille tur til udlandet, hvor Danmark - fordi vi er så dygtige til at bekæmpe coronavirus - er kommet med i en lille international ERFA-gruppe som Østrigs unge kansler, Sebastian Kurz, har sat sig i spidsen for.

Østrigske medier omtaler alliancen som "corona-alliancen for de små smarte". På mødet fredag deltog statslederne fra - ud over Danmark og Østrig - Tjekkiet, Grækenland, Israel, Australien og New Zealand. Også Singapore er med.

Samarbejdet skal ifølge Mette Frederiksen omhandle idéudveksling, men også på sigt langt mere konkrete ting.

"Det er flere ting, vi diskuterer med hinanden. For det første åbningsscenarier, teststrategi-spørgsmålet og brug af teknologi til at opspore smittekæder."

"Og så er det også planen at indlede et strategisk samarbejde med hinanden fremover for at kunne være selvforsynende inden for værnemidler, medicinsk udstyr og vacciner," siger Mette Frederiksen til DR.

Østrig har valgt ikke at invitere Sverige.

Læs hele historien her.

 

Trump vil bekæmpe corona med lys

Og så skal vi endelig en lille tur over Atlanten, til Washington hvor præsident Trumps pressemøder om coronavirus mere og mere udvikler sig til at være rent absurd teater.

Snyd ikke dig selv for denne video, hvor præsidenten i ramme alvor foreslår, at lys eller desinfiktionsmiddel måske kan kurere corona-virus. Og ikke mindst ansigtsudtrykket på en af topembedsmændene, da han siger det.

placeholder

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Almindelig høflighed og dannelse er at respektere og imødekomme andre borgere i Danmark, når det ikke skader en selv og andre grupper herhjemme. Så glædelig ramadan til alle ikke fundamentalistisk tænkende muslimer i Danmark, og jeg er glad for, at I også er borgere i vores land og bidrager til at holde vores velfærdssamfund kørende de mange steder, I bor og arbejder ved siden af alle os andre.