Rasmus Stoklund ny folketingskandidat i Frederikssund

31-årige Rasmus Stoklund bliver socialdemokratisk folketingskandidat i Frederiksundkredsen efter et tæt kampvalg med tidligere Halsnæs-borgmester Helge Friis.
Den 31-årige erhvervspolitiske konsulent Rasmus Stoklund fra Herlev, bliver socialdemokratisk folketingskandidat i Frederiksundkredsen i Nordsjælland.

Han vandt ursafstemningen blandt partiets medlemmer i kredsen i over den tidligere borgmester i Halsnæs Helge Friis. Rasmus Stoklund fik 222 stemmer (52,2%) mod 203 (47,8%) til Helge Friis.

”Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over den flotte opbakning, jeg har fået. Jeg vil gerne takke de mange, der ved at stemme på mig, har vist mig en stor tillid,” skriver han på Facebook og fortsætter:

”Nu skal jeg i fællesskab med bestyrelserne i partiforeningerne og kredsen i gang med at lægge en plan for den valgkamp, der igen skal sikre Halsnæs- og Frederikssundkredsen et mandat i Folketinget, og det glæder jeg mig meget til.”

Rasmus Stoklund er oprindeligt fra Fredericia, uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og var i to år formand for den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forums afdeling i København. Han har også været en flittig skribent på nærværende netavis.

The comeback kid
At det blev Rasmus Stoklund der vandt, er en lille overraskelse, efter at Helge Friis havde vundet den første afstemning på generalforsamlingen i januar med 76 stemmer mod 58.

Valget var i høj grad delt mellem medlemmerne i de to kommuner der udgør kredsen. Rasmus Stoklund havde opbakning fra Socialdemokraternes Frederikssund-bestyrelse, mens bestyrelsen i Halsnæs støttede deres tidligere borgmester. Rasmus Stoklund fik undervejs i valgkampen også støtteerklæringer fra blandt andet tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og tidligere 3F-formand Poul Erik Skov Christensen.

Poul Nyrup Rasmussen Rasmus Stoklund

Helge Friis opfordrede efter nederlaget de to partiforeninger om at de nu skulle stå sammen.

”Det var ærgerligt, men der er kun en vinder, og nu stå vi sammen om Rasmus, så vi kan vinde mandatet tilbage,” sagde Helge Friis til Frederiksborg Amts Avis.

Pladsen som S-kandidat i kredsen blev ledig, da Malou Lunderød trak sig efter at have været tæt på at opnå valg sidste år. Socialdemokraterne fik tre mandater valgt i Nordsjællands Storkreds, Nick Hækkerup, Christine Antorini og Pernille Schnoor. Det er især sidstnævnte som Rasmus Stokholm skal slå, hvis han vil gøre sig nogle forhåbninger om at blive valgt. Sidst Frederikssundkredsen gav valg til en socialdemokratisk kandidat var Klaus Hækkerup i 2007.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce