Redington vil redde klimaet med madanmeldelser

Leder: Intet er nemmere end at hælde gylle og anklager udover landets politikere, men det får miljøet det bare ikke bedre af
Selv når politikerne gør det rigtige, så er det forkert. Den holdning kan skyldes A) at der er emner, hvor man aldrig kan gøre nok eller det kan B) skyldes, at afsenderen på budskabet er så bitter, at han ikke kan se skoven for bare træer.

I weekendens udgave af Politiken var det nok mest det sidste, der gjorde sig gældende, når Noa Redington igen-igen havde sat sig for at jorde den samlede politikerstand og ikke mindst kammeraterne fra hans gamle parti.

Budskabet om, at det hele er politikernes skyld og at de kommer til at stå med ansvaret for jordens undergang var pudsigt nok timet med nye udspil fra både regering og opposition.

No go: Du må ikke være både grøn og ansvarlig!

Mens Noa Redington almindeligvis danser snorlige efter sirenernes magiske og tillokkende sang om nødvendighedens politik, hvor har i tidligere klummer har anklaget især Socialdemokratiet for at ’tro på pengetræer’, være tilhængere af ’en forvokset offentlig sektor’, tilhører ’en koalition af de reform-uvillige’, ville bidrage til at ’solde vores velstand op’, at have søsat en ’reformpause’ og ikke mindst for bare at være ’gået i stå’.

Mens anklagerne mod Socialdemokratiet, har været mange og har gået på en påstået økonomisk uansvarlighed, så udråber Noa Redington nu Socialdemokratiet for at være økonomisk over-ansvarlige og for at have for langsigtede planer:

”Socialdemokratiets plan, må man forstå i grove træk, er finansieret af det såkaldte grønne råderum. Med andre ord er klima fortsat en dagsorden med store ord, endnu større tal, målsætninger langt ude i fremtiden og konsekvenser, vælgerne ikke umiddelbart kan eller skal mærke”.

Mens Noa Redington i flere år skudt på Socialdemokratiet og efterlyst en ”ansvarlig økonomisk reformkurs”, så er det - løjerligt nok - den position han nu afviser.

Man får indtryk af at der er tale om en politisk analytiker, der er imod alt hvad der kommer fra politikerne. Og er dobbelt imod det, hvis det kommer fra hans tidligere arbejdsgivere.

Noa Redingtons svar er kødfri madanmeldelser

Hvis den mest substantielle kritik af de nye grønne udspil fra Christiansborg-partierne er, at de bygger på målbare tal, specifik finansiering og konkrete planer - hvad er så svarene fra den tidligere toprådgiver?

Her svigter Noa Redington ikke – hans svar er: ’kødfrie medanmeldelser på landets radiokanaler’.

Jeg vil bestemt bakke op om et hvert borgerinitiativ, der her og nu kan skåne og understøtte vores klima og miljø. Det er fremragende at så mange borgere, foreninger og øvrige, skrider til handling og tager ansvar. Det kan ikke lovsynges tilstrækkeligt.

Men lige meget hvor mange madanmeldelser en radiovært på Radio24Syv får produceret, så ændre det næppe på, at langsigtede politiske visioner og grundigt reformarbejde på Christiansborg også er altafgørende for fremtidens klima.

Og ja; ting tager tid. Hverken Paris-aftalen eller Rom blev bygget på en dag. Den grønne dagsorden handler om det lange seje træk.

Politikerhadet skaber ikke et bedre miljø

Politikernes udspil – og det gælder både regeringen og Socialdemokratiets - løfter ambitionsniveauet på det grønne område.

Det bliver sandsynligvis aldrig tilstrækkeligt ambitiøst, når det handler om vores fælles klima. Men kursen er sat og drømmene er markant større nu, end de var dengang, hvor Noa Redington selv sad som toprådgiver i Statsministeriet.

Det er altid gratis at hælde en spand gylle udover landets politikere og anklage dem for , men det får miljøet det bare ikke bedre af. Og uanset, hvor meget personlig bitterhed må skygge for klarsynet, så har vi stadig brug ambitiøse politikere.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.

 

 

 

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio


Kommentarer fra Facebook

Annonce