Regeringen dropper arbejdsskadereform og Klaus Riskær smider kandidat på porten

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Fredag opgav regeringen at nå i mål med arbejdsskadereformen før valget, mens Klaus Riskær Pedersen opgav én af sine tre medkandidater efter blot to dage. Skatteminister Karsten Lauritzen kunne på et pressemåde også løfte sløret for et nyt og endda velfungerede it-system i SKAT.

Her er fredagens overskrifter.

Regeringen opgiver arbejdsskadereform før valget

Beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V), opgiver at forhandle en reform af arbejdsskadesystemet på denne side af valget, hvilket skuffer Dansk Arbejdsgiverforening. Det er en historien Altinget bringer fredag.

Det er vi rigtig ærgerlige over

"Det er vi rigtig ærgerlige over. Vi havde meget gerne set, at der var kommet en arbejdsskadereform i den her regeringsperiode," siger Pernille Knudsen, der er viceadministrerende direktør i DA.

 

Klaus Riskær Pedersen dropper kandidat efter to dage, men er tæt på spærregrænsen

Klaus Riskær Pedersen dropper folketingskandidaten Christina Asklund. Det bekræfter Christina Asklund i en sms til TV2.

”Det er Klaus Riskærs beslutning, at jeg ikke længere er kandidat. Hans vurdering er, at jeg ikke har nok erfaring til at kunne håndtere medierne”, siger Christina Asklund

En meningsmåling fra YouGov viser, at Klaus Riskær Pedersens partiet af eget navn står til 1,9 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag.

Valgforsker, Rune Stubager, mener dog, at man skal tage forbehold for, at målingen muligvis vil kunne være faldet anderledes ud, hvis vælgerne i målingen ikke isoleret skulle tage stilling til Partiet Klaus Riskær Pedersen, men i stedet til alle omstillingsberettigede partier. Det skriver BT.

 

Afløser tager over for gravid borgmester

Københavns sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF), venter sit andet barn til sommer. Hun tager derfor på orlov fra 1. marts. Hendes afløser på borgmesterposten bliver gruppeformand for SF i Borgerrepræsentataionen, Klaus Mygind.

Det oplyser Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Du finder historien her

 

Nyt it-system til skatteinddrivelse virker

Erstatningen for det kuldsejlede automatiske inddrivelsessystem Efi er stort set i mål.

Det danske it-firma Netcompany har nu afleveret den sidste del af det nye automatiske gældssystem, det mindre mundrette PSRM it-system. Det fortæller skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

- Jeg tør næsten ikke sige det, for de fleste vil sikkert ikke tro mig, men det er stort set lykkedes at udvikle et statsligt it-system til tiden – og uden at regningen denne gang er løbet løbsk, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR Nyheder.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce