Regeringen får to-tre milliarder mere og Vermund bliver ”fædrelandsordfører”

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
På arbejdsugens sidste dag vurderede Dansk Bank, at Mette Frederiksens kan se frem til et endnu større råderum. Samtidigt har Nye Borgerlige fået ordførerskaberne på plads.

Her er vores nyhedsoverblik.

Ny gruppeledelse i Socialdemokratiet

Ovenpå ministerpræsentationen har Socialdemokratiet nu fået ny gruppeledelse. Flemming Mortensen bliver gruppeformand, Jesper Petersen politisk ordfører, Lennart Damsbo gruppenæstformand og Annette Lind gruppesekretær.

 

Nye Borgerlige har fordelt ordførerskaber

Nye Borgerlige har ordførerskaberne på plads. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Partiets stifter Pernille Vermund bliver gruppeformand, fædrelandsordfører og politisk ordfører, mens Mette Thiesen bliver gruppenæstformand og gruppesekretær.

Derudover har folketingsgruppen, der består af fire medlemmer, fordelt en række ordførerskaber, blandt disse ”Frihedsordfører”, som bliver Lars Boje Mathiesen og ”Fremskridtsordfører”, hvilket bliver Peter Seier Christensen.

 

Danske Bank: S-regering har to-tre milliarder mere end først beregnet

Ifølge Danske Bank har Mette Frederiksens regering mellem to og tre milliarder kroner mere til rådighed end forventet. Det skriver TV 2.

Bankens beregninger viser, at det økonomiske råderum, altså hvor mange penge regeringen og flertallet i Folketinget kan tillade sig at bruge, er større end hidtil antaget. Det skyldes de lave renter.

Det er et rimeligt ædrueligt skøn, da der er udsigt til lave renter

Direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen, mener, at Danske Banks beregninger virker korrekte.

”Det er et rimeligt ædrueligt skøn, da der er udsigt til lave renter, og når der er det, så er der lave renteudgifter,” siger han til TV 2.

 

S: Kun omkring 10 flygtninge i job får lov at blive

Dansk Folkeparti og Inger Støjberg har de seneste dage beskyldt den ny regering for løftebrud på udlændingeområdet.

Det skyldes, at flygtninge ifølge aftalen mellem Socialdemokratiet og de tre støttepartier, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, kan få mulighed for at blive i landet, hvis de har været i arbejde i over to år.

Socialdemokratiets nye politiske ordfører, Jesper Petersen, fastslog dog i DRs Debatten, at man forventer, at under 10 personer vil få ophold på den baggrund.

Læs mere hos Netavisen Pio.

 

Danish Crown fyrer 175 i Horsens

Danish Crown fyrer 175 medarbejdere på landets største slagteri i Horsens. Det skriver DR Nyheder.

Årsagen er, at slagteriet har fået markant færre grise til slagtning, end hvad man havde forventet.

”Det er en rigtig træls situation. Vi så en lille stigning i leverancerne af slagtesvin gennem 2018, men siden nytår har vi oplevet et fald på omkring fem procent i forhold til sidste år,” siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

 

Karen Hækkerup skal være generalsekretær i Unicef Danmark

Bestyrelsen i den danske afdeling af FN's børneorganisation, Unicef, har fredag eftermiddag udpeget tidligere Socialdemokratiske minister, Karen Hækkerup, som ny generalsekretær.

Intet i verden giver for mig mere menin

Det skriver Unicef Danmark i en pressemeddelelse.

”Intet i verden giver for mig mere mening end at kæmpe for børns vilkår og rettigheder. Jeg glæder mig over nu at kunne fortsætte den kamp i en stærk og professionel organisation”, siger Karen Hækkerup i pressemeddelelsen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Dejligt med større råderum, især da pengene til den nedsatte registreringsafgift manglede i kassen efter Vlak.

Og så ville det være godt at man fortalte kommentatorerne om to årsreglen, for flygtninge i arbejde.Det er så få det drejer sig om, sidst ti, de fremfører det som om det er en stor mængde. Det må integration
Ministeren slå fast med store bogstaver.