Regeringen griber ind: Stop for flyvninger fra Dubai

Transportminister Benny Engelbrecht stopper midlertidigt flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater: Mistanke om falske coronatest
Foto: Lea Hvidt Kessler/Instagram-profil
Mikkel og Lea Hvidt Kessler har i en række billedopslag på Instagram flashet deres Dubai-rejse
Transportminister Benny Engelbrecht (S) stopper omgående flyvninger fra De Forenede Arabiske Emiraters hovedstad, Dubai.

Det sker på baggrund af mistanke om uregelmæssigheder med coronatest, som foretages forud for afrejsen fra Dubai retur mod Danmark.

"For at begrænse nye mutationer af coronavirus blev det fra 9. januar et krav for at flyve til Danmark, at alle passagererne har en frisk negativ test for COVID-19 eller bevis for, at de har haft sygdommen for nylig. På den måde minimeres risikoen for, at smittede passagerer kan gå direkte ud i samfundet. Efter en henvendelse til Udenrigsministeriet er der dog opstået mistanke om, at de test, der kan fås før udrejse fra Dubai, ikke er pålidelige," skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Stoppet  træder i kraft omgående

Der er tale om et midlertidigt stop, oplyser Benny Engelbrecht. Stoppet træder i kraft omgående og betyder blandt andet, at de mange danskere, der skal flyve til Dubai med et direkte fly fra København med Emirates Airline lørdag lige bør tænke sig om en ekstra gang, for hjemturen kan blive meget kompliceret - særligt hvis flyveforbuddet mod direkte fly fra Dubai forlænges ud over de fem dage.

Mistanke om falske test

"Flyveforbuddet gælder fra i nat og foreløbig i fem dage, indtil de danske myndigheder har vished for, at der ikke bliver sjusket med de tests, der bliver lavet, og at der ikke kan købes falske tests," oplyser ministeriet.

Indtil de danske myndigheder har vished for, at der ikke bliver sjusket med de tests, der bliver lavet, og at der ikke kan købes falske tests

"Vi har tidligere set mutationer komme ind via Dubai, og vi kan ikke sidde sådan en mistanke overhørig. Derfor vil alle passagerflyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater blive indstillet i fem dage, indtil det har været muligt at undersøge sagen til bunds og sikre, at den negative test, der bliver krævet, rent faktisk er en reel test, som er foretaget ordentligt," siger transportminister Benny Engelbrecht.

"Danmark stopper øjeblikkeligt alle fly fra De Forenede Arabiske Emirater og undersøger mistanke om uregelmæssigheder med test. Gælder foreløbigt i fem dage - vi tager ikke chancer med de ekstra smitsomme mutationer i omløb," skriver Engelbrecht på Twitter.

placeholder

 

I ugens løb har justitsminister Nick Hækkerup (S), statsminister Mette Frederiksen (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skarpt kritiseret, at influencere, reality-stjerner, kendisser og andre de seneste uger i en lind strøm er fløjet til Dubai og flashet sig selv lystigt på de sociale medier som Instagram og Snapchat - på trods af at Danmark i øjeblikket er nedlukket, og myndighederne fraråder enhver rejse ud af landet.

Benny Engelbrecht afviser dog, at hans indgreb har sammenhæng med kritikken af realitystjerner og influenceres Dubai-flashede rejser:

Men det drejer sig om, at der er en konkret mistanke

"Men det drejer sig om, at der er en konkret mistanke om, at der i forbindelse med de tests, som er påkrævet for at kunne flyve til Danmark, er noget fusk eller på anden vis nogle unøjagtigheder. Det gør, at man ikke kan være sikker på resultaterne fra de tests, der bliver foretaget i Dubai. Og det er vi nødt til at undersøge i dybden," siger han til TV 2 og tilføjer:

"Det kan jo ikke nytte noget, at folk stiger på et fly mod Danmark med en negativ covid-19 test, som så viser sig at være udført på en sjusket måde eller en måde, som bevidst er udført sådan, at den ikke er retvisende."

Kessler reklamerer for rejser til Dubai

Den tidligere verdensmester i boksning, Mikkel Kessler, og hans kone, performence-designer Lea Hvidt Kessler, er blandt dem, der 25. december fløj til Dubai for at slappe af et par uger.

Parret har forsvaret sig med, at deres ophold var arbejdsrelateret, men som dokumenteret af Netavisen Pio onsdag har parret selv skrevet på Instagram, at der først og fremmest var tale om en ferierejse.

I Aftenshowet har parret vedgået, at de også var i Dubai for at reklamere for rejser til netop Dubai.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Stor kæmpestor TAK til regeringen for tiltaget om STOP for Dubaiflyvning. Sådan...Godt gået.

Er disse influencere betalt regeringen i de F.A.E. eller rejsebranchen ? Det virker organiseret , når de flokkes som fluer omkring en ko kasse på kombinerede " arbejds " og badeferie.
Det kunne være dejligt, hvis man offentlig gjorde navnet på det fjols, som tog den sydafrikanske covid 19 variant med til dk.

Er disse influencere betalt regeringen i de F.A.E. eller rejsebranchen ? Det virker organiseret , når de flokkes som fluer omkring en ko kasse på kombinerede " arbejds " og badeferie.
Det kunne være dejligt, hvis man offentlig gjorde navnet på det fjols, som tog den sydafrikanske covid 19 variant med til dk.

Er disse influencere betalt regeringen i de F.A.E. eller rejsebranchen ? Det virker organiseret , når de flokkes som fluer omkring en ko kasse på kombinerede " arbejds " og badeferie.
Det kunne være dejligt, hvis man offentlig gjorde navnet på det fjols, som tog den sydafrikanske covid 19 variant med til dk.

Er disse influencere betalt regeringen i de F.A.E. eller rejsebranchen ? Det virker organiseret , når de flokkes som fluer omkring en ko kasse på kombinerede " arbejds " og badeferie.
Det kunne være dejligt, hvis man offentlig gjorde navnet på det fjols, som tog den sydafrikanske covid 19 variant med til dk.

Stop for flyvninger fra Dubai! Ja, formålet er jo formodentlig at stoppe covid 19 og dens mutationer i at sprede sig i den danske befolkning. Alle der læser omkring emnet får en fornemmelse af at “noget totalt unødvendigt” i forhold til hvad vi som fælles nation kan vinde på den lange bane sundhedsmæssigt, økonomisk og opdragelsesmæssigt m.h.t. hvad vi gør for hinanden, skal aflyses, stoppes. Flyv ikke til Dubai! Det ødelægger Danmark. Det ødelægger din sundhed! Det ødelægger din og Danmarks økonomi! På alle måder en fornuftig beslutning!
Så kommer vi til dagens demonstration i København?
Stop for demonstrationer de næste to måneder! Overalt i Danmark! Alle demonstrationer spreder smitte! Grundloven af 1848 havde ikke en chance for at forudse hvilken pandemi, som vi står i i dag! Verden har totalt forandret sig!
Vedtag en hjemmeside i folketinget hvor alle demonstranter kan ytre deres uforbeholdne meninger i stedet for. Demonstranten kan lokke sig på med eboks. Så kan regering og folketingsmedlemmer læse hvad den enkelte demonstrant på passende og sikker afstand mener om dit og dat. Folketingsmedlemmerne skal være forpligtede til at læse indlæggene!
Demonstration på coronasikker afstand.
De ikke velformulerede og velskrivende skal have adgang til et telefonnummer hvor folketingsmedlemmer på skift skal høre folks brokkerier og indlæg. Folketingsmedlemmet skal lave en kort skriftligt referat af meningsindholdet. Et udvalg af folketingsmedlemmer skal skabe et statistisk overblik over demonstranternes meningstilkendegivelser. Det statistiske grundlag skal jævnligt forlægges for det samlede folketing i en eller anden form.
Ovgenstående kan i svære tider erstatte grundlovens demostrationsrettigheder. Jo før, desto bedre!
Demonstranter og flyrejsende til Dubai ødelægger i øjeblikket landet!
Hvor længe skal vi passivt se på!

Til alle de formørkede demonstranter i København.
23. Januar døde 1248 af coronaen i UK.
4.076 coronapatienter lå i respirator i UK. 30 procent af patienterne bor i London.
Premierministeren fortalte fredag at B 117 mutationen medfører en større dødelighed blandt coronapatienter.
At demonstrere imod fakta på gader og stræder er dødsens farligt!
Gå hjem og sov!
Og vent på bedre tider!
Også selv om du evt. er arbejdsløs, på spanden rent økonomisk eller hjemløs.
At demonstrere sammen med andre, kan kun forværre din egen situation.
Skriv hellere et brev og send det til en minister eller folketingsmedlem.
Adresser findes på folketinget.dk
At bede om hjælp er vejen!
Tomme tønder buldrer mest! Jo tak! Men de bliver også først ramt af coronaen.
Og det er ikke altid de andres skyld! Snarere tvært imod! Menneskets personlige ansvar er størst under en pandemi. Men det tager lidt tid at forstå, at indse. Især hvis man har røven fuld af penge og er vant til at gøre præcis som det passer en. Og den beskrivelse passer tilsyneladende også på de demonstrerende i København.
Folketingsmedlemmer lytter og læser hvad du skriver. Måske reagerer de! Heri ligger håbet! Demokratiet!
Idioterne der har larmet uden for Christiansborg de seneste to måneder, har selvfølgeligt ikke forstået noget som helst. At den der larmer mest, længe nok, får retten på sin side. Og dermed politikerne. Som en lille møjforkælet unge, der ved at de hårdtarbejdende forældre en dag bryder sammen!
Skam jer! Forbyd demonstrationer inden for to kilometers afstand fra Christiansborg. Hvorfor skal Københavnere have en demonstrationsfordel i forhold til folk fra Skagen, Skive, Esbjerg, Tønder, Svendborg, Kalundborg eller Rønne. Ikke nok med at I har Det kongelige Teater, Tivoli, Bakken, zoologisk have, Amalienborg, Nationalmuseet og folketinget. I har også retten til at demonstrere lige uden for de folkevalgtes vinduer. En uretfærdig og urimelig fordel. Nej, alle demonstrationer mindst to kilometer væk fra Christiansborg. Og under en pandemi? Totalt forbudt!

Al den international flyvning før corona-krisen.
Omkring 100.000 fly i luften på et døgn ca,hver dag
Tror jeg er grunden til at pandemien blev så stor
en krise på verdens-plan.
Mit bud på hvordan vi kommer ud på den anden side,
og ikke hopper fra ene pandemi til den næste

Er første fremest at vi kunne begrænse at alle ferier
skal forgå med fly til den anden ende af jordkloden
(minder flyvning)

Og at der skal et internationalt samarbejde i lufthavne
der kan opspore næste pandemi tideliger så den ikke når
at sprede sig til hele verden.

Og det vil være en fordel for både flybrancen og som passesere

for alternetivet vil blive at der gang på gang bliver flyve forbud
og røde lande overalt i verden

Og i de næste 3-5 år vil klimaet også have gavn af minder flyvning
og skru op for forskning til ander former for drivmidler til fly

og et bud kan være eldrevet fly.
og jeg ved det godt det lyder tosset

Et Jombojet-fly har noget der ligner 30-50 tons brændstof ombord
det vil sige at der vil kunne være 30-50 batterier istædet for
og ligeledes kan man have solpaneler på tag og vinger
da et fly er oppe i en højde hvor solen skinner

og det er jo nok svært at få et fly til at flyve lige så hurtigt
som på jet-brandstof
og måske skal der være et stop mere i en lufthavn

Og her mener jeg at det måske ikke gør så meget hvis det er ferie
man er på vej til
Da det måske er på tide at menneskeheden stopper lidt op
og indser at der er begrænsninger for hvor meget vi kan
hvis vi ønsker at vi som mensker også kan leve på denne jord
om 1000 år og længere

Dette indlæg er en opfordring til at komme med ider
og at tænke over hvad vej vi som mennesker ønsker
hvores fremtid skal gå

Og dette skriver jeg ikke for at jeg vil bestemme over nogle
men fordi vi alle har et ansvar for at både os mennesker
og alle dyr på denne planet har en fremtid

Med CORONAEN står det helt klart at der verden over må være enormt mange, der desværre må have fået "iltmangel" ved fødslen. Ellers vil nogen aldrig kunne mene at der overhovedet ingen CORONA findes.

Annonce