Regeringen kommer V i møde: Forhandlinger om udligning fortsætter

Regeringen kommer Venstre i møde på to områder - Ventre tager imod den udstrakte hånd
Foto: Pressefoto: Finansministeriet
Finansminister Nicolai Wammen (S).

Regeringen kommer Venstre i møde på to områder - Ventre tager imod den udstrakte hånd. Og dermed tegner alt til, at forhandlingerne om udligningsreform allerede genoptages i weekenden.

Det sker i kølvandet på et forsoningsmøde torsdag mellem V-toppen og S-regeringen hos statsminister Mette Frederiksen. Her præsenterede Venstre nogle krav, der skulle indfries, hvis forhandlingerne skulle fortsætte med Venstres deltagelse:

Venstre krævede, at der i fortsatte forhandlinger kun forhandles med ministre, men ikke ordførere. Venstre krævede desuden, at det tilskud, der bliver givet til kommuner med en stor andel af udlændinge, skal halveres.

Wammen: "Det har vi ikke noget problem med"

Finansminister Nicolai Wammen rakte fredag hånden frem mod Venstre. Han har således ingen problemer med V-kravet om, at ordførere ikke skal deltage i forhandlingerne fremadrettet:

Det har vi ikke noget problem med, så sådan bliver det

"Det har vi ikke noget problem med, så sådan bliver det," sagde Nicolai Wammen fredag ved et doorstep-pressemøde i Finansministeriet.

Wammen kommer også V i møde på det andet krav om kommuner med stor andel af udlændinge:

"Så har Venstre derudover rejst det ønske, at når det gælder kommuner med mange udlændinge, så skal forhandlingerne tage udgangspunkt i det niveau, som finansieringsudvalget anbefalede i sin rapport. Det er i øvrigt også et ønske, som Dansk Folkeparti har rejst i forhandlingerne," sagde Nicolai Wammen og fortsatte:

"Der er gode faglige argumenter for niveauet i både regeringens udspil og i finansieringsudvalgets rapport. Men det er afgørende for regeringen, at vi
kommer videre med de her meget vigtige forhandlinger. Og derfor er vi indstillede på, at finansieringsudvalgets rapport på dette område er udgangspunktet for de videre forhandlinger."

Ellemann: Overbetaling af S-borgmestre på Vestegnen

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen meddeler fredag eftermiddag, at han tager imod regeringens udtrakte hånd:

"Forudsætningen for, at vi kan indtræde i forhandlingslokalet igen, er, at man dropper overbetaling af særligt socialdemokratiske borgmestre på Vestegnen på udlændingedelen," lyder meldingen fra Ellemann.

Med V-meldingen er forventningen nu, at forhandlingerne om en udligningsreform mellem S-regeringen og Folketingets partier fortsætter allerede i weekenden.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det var vel en del af forhandlingspapirerne..?
Man kunne tåle en halvering, og takkede straks ja og gjorde, derned V's udbytte ligegyldigt... 😂😂

Annonce