Regeringen mangler penge til udflytning

I ly af stormen om regeringens landbrugspakke, kom regeringen i dag med en ny, trist melding: Den statslige forvaltning skal betale en halv milliard for at finansiere udflytningen af 4000 arbejdspladser.
Regeringen har benyttet sig af et gammelkendt trick i politik for at undgå ballade om, at de ikke har råd til udflytningen af statslige arbejdspladser. Tricket, der er kendt som ”take out the trash-day” – eller på dansk ”bær-skraldet-ud-dag” handler om, at hvis man har én dårlig historie, der fylder mediefladen en dag, så skal man fortælle andre dårlige historier samme dag. Der kan alt andet lige kun være én forside på Ekstra Bladet i morgen.

I dag er ”take out the trash-day” for regeringen. Fødevareministeren er i høring om landbrugspakken og fylder medierne og snakken i frokoststuerne i dag. Derfor bruger regeringen anledningen til at fortælle, at de akut mangler penge til at betale for den store udflytning af statslige arbejdspladser.

Det skal de ikke have held med!
På Netavisen Pio falder vi selvsagt ikke for den slags billige tricks. Hvis du heller ikke gør, så læs med her!

Som vi tidligere har skrevet på Netavisen Pio, er regeringens plan for udflytning af 4000 statslige arbejdspladser underfinansieret.

I dag måtte regeringen selv erkende, at de 400 millioner, de havde afsat til udflytningen, langt fra er nok til at betale for de store flytte- og administrationsudgifter, der er forbundet med at rykke offentlige styrelser fra den ene ende af landet til den andet.

Ekstraregningen for udflytningen af de statslige arbejdspladser beløber sig allerede på nuværende tidspunkt på en halv milliard, og den regningen har finansministeren behændigt sendt videre til den statslige forvaltning.

Oven i, at vi må forvente en dårligere service fra den offentlige forvaltning, mens udflytningen står på, og udover at der vil gå viden tabt, når mangeårige medarbejdere stopper, så må vi altså også forvente, at der bliver færre penge til at sikre service til borgere og virksomheder.

Det er en rigtig god idé at sikre en bedre balance i landet ved at udflytte arbejdspladser. Så meget desto værre er det, at regeringen ikke har sat penge nok af til deres prestigeprojekt.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og debattør.


Kommentarer fra Facebook

Annonce