Regeringen nedsætter ekspertgruppe, konservativ EP-kandidat vraget og fortsat konflikt i lufthavn

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
I første nyhedsoverblik efter pinsen skal vi først forbi regeringen, som nedsætter et ekspertudvalg for at komme med forslag på beskæftigelsesområdet.

Vi skal også et smut ned til Europa-Parlamentet. De Konservative har droppet det nuværende medlem af parlamentet Pernille Weiss som kandidat til valget i 2024. Det sker efter, at flere af hendes tidligere ansatte har klaget til partiet over hendes opførsel.

Sommerferie står for døren, og mange danskere planlægger formentlig at flyve sydpå. Men konflikten mellem flyvelederne og deres arbejdsgiver, Naviar, i Københavns Lufthavn er endnu ikke løst. Tirsdag skal parterne mødes igen.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

Regeringen nedsætter ekspertgruppe

SVM-regeringen har nedsat en ekspertgruppe, der skal se på, hvordan et nyt beskæftigelsessystem kan se ud.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse tirsdag.

Udgifterne til beskæftigelsesindsatsen skal reduceres med tre milliarder kroner i 2030. Ekspertgruppen skal bruge det næste år på undersøge og komme med forslag til modeller for en reform af beskæftigelsesindsatsen med fokus på større frihed, forenkling og værdighed, hedder det i pressemeddelelsen.

Professor i økonomi og leder af grundforskningscenteret CEBI ved Københavns Universitet, Claus Thustrup Kreiner skal stå i spidsen for ekspertgruppen.

”Der er behov for at lave en gennemgribende reform af hele beskæftigelsesindsatsen, hvor vi ser alt for mange eksempler på, at folk kommer i klemme. Vi ønsker et mere værdigt system og så skal vi have fokus på kerneopgaven – at få mennesker i arbejde. Jeg vil gerne takke Claus Thustrup Kreiner for at påtage sig den store opgave, og jeg glæder mig til at læse resultaterne af arbejdet om et års tid,” lyder det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen(S).

                                                                                              

Konservativ EP-kandidat vraget efter dårligt arbejdsmiljø

Nuværende medlem af Europa-Parlamentet for De Konservative Pernille Weiss stiller ikke op som kandidat til valget til Europa-Parlamentet i 2024.

Det oplyser De Konservative tirsdag, ifølge TV 2.

Det skyldes at en række tidligere medarbejdere har fortalt om et psykisk hårdt arbejdsmiljø med mobning og ydmygelser.

Ud over at Pernille Weiss’ navn er strøget fra opstillingslisten næste år, så opfordrer partiformand Søren Pape Poulsen, hende til allerede at trække sig fra posten nu.

”Jeg har opfordret Pernille til at trække sig fra Europa-Parlamentet. Jeg synes, at det ville være det rigtige at gøre i den situation her,” siger Søren Pape Poulsen til TV 2.

På det sociale medie Twitter skriver Pernille Weiss torsdag, at hun ikke kan genkende det billede, der tegnes af hende og hendes ledelsesstil.

placeholder

 

Nyt møde mellem Naviar og flyveledere

Konflikten mellem flyvelederne og arbejdsgiveren Naviar i Københavns Lufthavn har stået på i flere måneder og skabt store forsinkelser for de rejsende.

Tirsdag skal de to parter, Naviar og flyveledernes fagforening, Datca, igen mødes og forsøge at finde en løsning på den fastlåste konflikt.

Det skriver TV 2.

Der er mangel på danske flyveledere og derfor har Naviar bedt de ansatte om at tage ekstra vagter. For mange ifølge flyvelederne.

Derudover er de to parter også uenige på spørgsmålet om løn. Flyvelederne vil nemlig gerne have hævet deres løn fra omtrent 1,2 millioner kroner om året til 1,7 millioner kroner om året.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emil Vendelbo Johansen er souschef, journalist og redaktionssekretær på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce