Regeringen skrotter VLAK's talentprogram og V-uroen fortsætter

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Der har været liv på gangene på Christiansborg.

Uddannelsesministeren vil styrke pædagoguddannelsen med et trecifret millionbeløb, alt imens uroen fortsætter i Venstre. Og så har regeringen fremlagt sit allerførste lovforslag i folketingssalen.

Velkommen til dagens Aktuelt.

Minister vil styrke pædagoguddannelsen med 127,5 millioner

Faldende ansøgertal og tomme studiepladser har plaget pædagoguddannelsen, som i en årrække har haft færre og færre penge pr. studerende og er blevet kritiseret for manglende kvalitet i undervisningen.

Derfor er der brug for et økonomisk løft af uddannelsen på 127,5 millioner kroner.

Det trecifrede millionbeløb, der skal bruges til at løfte kvaliteten på pædagoguddannelsen i perioden 2019-2022, sker på bekostning af VLAK-regeringens planlagte talentprogram, som helt sløjfes, meddeler regeringen på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

“Vi skal sikre den grundlæggende kvalitet af vores uddannelser, før vi laver elite-programmer, så vi prioriterer pædagoguddannelsen over den tidligere regerings talent-initiativ,” lyder ministerens argument for at droppe talentprogrammet.

Læs hele historien her.

Lukker smuthul

Den socialdemokratiske regering har i dag været i folketingssalen med sit første lovforslag, der har fået nummeret L1.

Lovforslaget blev præsenteret af social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) og handler om at stoppe ulovlig indsamling af vælgererklæringer.

Debatten om vælgererklæringer blussede for alvor op i forbindelse med opstillingen af partiet Klaus Riskær Pedersen og Rasmus Paludans Stram Kurs.

Læs mere her.

Gruppemøde i Venstre uden diskussion af ledelsen

Venstre holdt i dag gruppemøde i partiets folketingsgruppe. Ledelsen blev dog ikke diskuteret på mødet, selvom den har været – og i den grad stadig er – centrum for de interne uroligheder gennem den seneste tid.

Hverken formandskabet, politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) eller andre af Venstres folketingsmedlemmer gav meget lyd fra sig. Næstformand Kristian Jensen (V) havde dog følgende besked til de fremmødte journalister:

"I må være en lille smule tungnemme, for som jeg sagde inden mødet, så har jeg kun én kommentar. Og det er, at jeg ikke vil sige noget før møderne i weekenden."

Læs mere her.

Kontroversielt muslimsk medlem ekskluderet fra Enhedslisten

Tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund, Kasem Said Ahmad, er ekskluderet fra Enhedslisten. Det sker på baggrund af Kasem Said Ahmads udtalelser om, at kvinder bør stenes for utroskab. Det fremgår af et referat fra hovedbestyrelsesmødet i slutningen af juni.

Kasem Said Ahmad har blandt andet sagt:

"Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag."

Læs historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Student på Netavisen Pio


Kommentarer fra Facebook