Annonce

Regeringen smider S ud af pensionsforhandlinger og DF uenige om EU

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Regeringens smed fredag Socialdemokratiet ud af pensionforhandlinger - samme dag, som Socialdemokratiet har indkaldt regeringens til samtåd efter, at denne har tilbageholdt en rapport om nedslidning. Her er fredagens overskrifter.
 

Regeringen smider Socialdemokratiet ud af pensionsforhandlinger efter strid

Socialdemokratiet er smidt ud af pensionsforhandlingerne. Det fortæller socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Der er sket det lidt særprægede, jeg har ikke prøvet det før

”Der er sket det lidt særprægede, jeg har ikke prøvet det før, at S er blevet smidt ud af forhandlingerne, fortæller hun nærmest målløs til TV2, der ventede udenfor Beskæftigelsesministeriet.

Dermed er regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre tilbage i forhandlingslokalet.

Socialdemokratiet vil give en gruppe danskere ret til at gå tidligere på pension. Det vil regeringen ikke være med til. Den vil derimod se på en justering af seniorførtidspensionen.

DF-profiler mener, at EU er til fordel for Danmark

Danmark gavn af EU. Sådan lyder afvejningen hos en række af topfolkene i Dansk Folkeparti, herunder gruppeformand Peter Skaarup og ex-formand Pia Kjærsgaard. Det viser svarene i Altinget og DR's kandidattest til folketingsvalget 2019

Partitoppens EU-begejstring gengældes dog ikke hos deres partifæller. De resterende af partiets 77 folketingskandidater har svaret, at de er "helt uenige" eller "overvejende uenige" i, at Danmark har fordel af være medlem af EU-klubben. To har ikke svaret.

Meningsmålingsinstitutter favoriserer bestemte partier

Alt afhængigt af, hvilken aktuel meningsmåling, du kigger på, har styrke fordelene mellem partierne svinge. Og forskellene på meningsmålingsinstitutternes resultater, skyldes ikke blot statistisk usikkerhed. De er systematiske. Det skriver TV2.

Erik Gahner Larsen håber, at hans gennemgang vil hjælpe vælgerne til forstå, at man skal være påpasselig med at drage konklusioner på baggrund af enkelte målinger.

man skal indse, at man ikke kan bruge ét meningsmålingsinstitut

”Det her er vigtigt af den grund, at man skal indse, at man ikke kan bruge ét meningsmålingsinstitut som den endegyldige sandhed. Det er pokkers svært at gennemføre de her målinger præcist, og kun ved at kigge på institutterne samlet, kan man få et mere retvisende billede af hvordan partierne klarer sig, siger han og fortsætter” siger han til TV2.

Topfigur i Venstre retter hård kritik mod V-profilers efter Pio-afsløringer.

I en intern mail til Venstres Forretningsudvalg kritiserer Venstres partisekretær, Claus Richter, sit eget parti på grund af sagerne om partistøtte, som nu har ført til politianmeldelse af partiets politiske ordfører, Britt Bager, og partiets forskningsordfører, Marcus Knuth. Historien kan du læse på Netavisen Pio.

Richter påpeger blandt andet, at sagerne stiller Venstre i et dårligt lys, og han efterlyser en større loyalitet over for partiet.

I mailen nævner Claus Richter tre sager, som alle er afsløret af Netavisen Pio.

Claus Richter nævner sagen om 16 bidrag på over 20.000 kroner til Venstre-kandidater som Inger Støjberg, Kristian Jensen, Kristian Phil Lorentzen og Thomas Danielsen har modtaget. I ingen af de 16 tilfælde blev valgkampsbidragene indberettet rettidigt. Sagen blev – som afsløret af dagbladet Politiken - for nogle måneder siden afgjort med en bøde på 10.000 kroner at have indberettet partistøttedonationer på over 20.000 kroner, som partistøtteloven ellers tilskriver.

Partisekretæren nævner Britt Bager-sagen, som Netavisen Pio afslørede 13. marts.

Socialdemokratiet anklager minister for at tilbageholde rapport om nedslidning

Beskæftigelsesminister kaldt i hastesamråd for at forklare, hvorfor rapport om nedslidning har ligget i hans skuffe i fire måneder. Sådan lyder beskyldningen fra Socialdemokratiet.

Det er skandaløst, det er misbrug af embedsværket

”Det er skandaløst, det er misbrug af embedsværket, og det er en negligering af nogle rigtige problemer, som mennesker slås med” siger Dan Jørgensen, næstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe til TV2.

I følge rapporten har mennesker med fysisk krævende arbejde færre år på arbejdsmarkedet, mere tid med langtidssygefravær og længere perioder med ledighed end lønmodtagere med lave fysiske arbejdskrav.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet