Annonce

Regeringen udskyder igen ejendomsvurderinger og blodbad på Københavns Rådhus

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang .
Regeringen ville lige efter efterårsferien fremlægge en sundhedsplan. Men den lader godt nok vente på sig. Sådan er det også med de længe ventede ejendomsvurderinger. Først blev de udskudt fire måneder, og nu er de så blevet udskudt til engang i 2020.  Langt fra imponerende.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Regeringen udskyder ejendomsvurderinger endnu et år

Først udskød regeringen ejendomsvurderingerne fire måneder – og nu udskyder regeringen så ejendomsvurderingerne endnu et helt år. Mindst. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) oplyser således onsdag eftermiddag at ejendomsvurderingerne først kommer engang i 2020.

Regeringens udskydelse af de nye offentlige ejendomsvurderinger skaber en masse utryghed. Både hos de nuværende og de kommende boligejere.

Sådan lyder reaktionen fra direktør for Danske Ejendomsmæglerforening Ole Hækkerup, der ærgrer sig over, at de nye ejendomsvurderinger ikke som ventet lander til næste år - men først i løbet af 2020.

”Vi havde jo regnet med, at vi ville have de nye vurderinger lige om et øjeblik, så man ville have haft et ordentlig grundlag for at vurdere, hvad beskatningen bliver i fremtiden. Men nu går der et helt år. Og det vil sætte sig som usikkerhed i boligmarkedet,” siger han.

Læs mere her.

 

100.000 lever i lastbiler eller chauffør-arbejdslejre

Fagforbundet 3F appellerer til danske medlemmer af EU-Parlamentet om at bakke op om den europæiske fagbevægelses forslag til vej-transportpakke, "Fair Mobility". Det vil efter 3F's mening gøre en ende på chauffør-lejre a la den, der netop er blevet ryddet i Padborg ved den dansk-tyske grænse.

”Godt 100.000 chauffører fra ikke EU-lande som Usbekistan, Kasakhstan, Filippinerne og Sri Lanka lever i dag rundt omkring i EU i slum-lejre a la den, der netop er blevet lukket i Padborg. Alternativt lever de lige så usselt i lastbilerne. Det er noget svineri – og det skal stoppes,” siger formanden for 3F’s Transportgruppen, Jan Villadsen, til Netavisen Pio.

Villadsen og 3F retter en indtrængende appel til de danske EU-politikere:

”Derfor appellerer vi til alle danske EU-politikere om at bakke op om ’Fair Molility’,  når der skal forhandles om en EU-vejtransportpakke i EU-Parlamentet. Følger man forslagene i ’Fair Mobility’ vil det være slut med chauffør-lejrene, mener Villadsen.

Læs mere her.

 

Blodbad på Københavns Rådhus: Ni chefer fyret

Den skandaleramte teknik- og miljøforvaltning i Københavns Kommune eksekverede i løbet af tirsdagen fyring af ni såkaldte centerchefer.

Det bekræfter forvaltningen over for B.T. Fyringerne kommer efter en lang række møgsager.

B.T. har blandt andet afdækket, at kommunen fakturerede alt for meget for renhold af fortove, og at der var massiv rod i opkrævning af byggesagsgebyrer.

Desuden har Teknik- og Miljøforvaltningen været ramt af en korruptionssag, som har betydet, at kommunen i august i år politianmeldte en enhedschef i forvaltningen for at hjælpe en ejendomsmægler med en byggesag. Enhedschefen fik til gengæld et lavt ejendomsmæglersalær i forbindelse med embedsmandens hussalg.

Læs mere her.

 

Minister og statens investeringsfond samarbejdede med to kapitalfonde i skattely

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) og statens investeringsfond, Vækstfonden, har samarbejdet direkte med to kapitalfonde, der har dele af deres forretning placeret i skattely i Luxembourg.

Det skriver Berlingske.

Tommy Ahlers var fra 2016 og frem til hans udnævnelse til minister i foråret 2018 bestyrelsesformanden i virksomheden Peakon. Her var han med til at invitere kapitalfondene Balderton og EQT med ind i ejerkredsen bag Peakon.

Begge selskaber er blandt de kapitalfonde, der blev nævnt i forbindelse med den såkaldte LuxLeaks-skatteskandale tilbage i 2014.

De to kapitalfonde har adresse i London og Stockholm, men ifølge Berlingskes oplysninger har begge selskaber investeret i Peakon via investeringsfonde, der er sat sammen i et kompliceret netværk bestående af kommanditselskaber, managementselskaber og holdingselskaber med adresse i skattelyet Luxembourg

Via sit private investeringsselskab The New Black ejer Tommy Ahlers fortsat næsten 10 mio. kr. i Peakon.

Samtidig har statens investeringsfond, Vækstfonden, investeret i EQT og Baldertons fonde i Luxembourg.

”Det ser ikke kønt ud, at man med den ene hånd laver politiske aftaler, som har til formål at bekæmpe skattely, og med den anden hånd bruger borgernes penge på investeringer, der bliver kanaliseret igennem skattely. Det bør stoppe,” siger Rune Lund, skatteordfører i Enhedslisten til Berlingske.

Læs mere her.

 

EU skal drøfte mulige sanktioner mod Iran efter attentat-planer i Danmark

Onsdag eftermiddag har også EU fordømt det planlagte attentatforsøg på dansk jord og udtrykt solidaritet med Danmark. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Danmark har fået opbakning fra de nordiske lande, andre europæiske lande og fra USA i sagen om iranske attentatplaner mod en herboende iraner. Og der er indgået aftale med EU’s udenrigskommissær, Federica Mogherini, om sagen bliver taget op på næste EU-udenrigsministermøde.

Det oplyser udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

”Dér kan vi så komme videre i retning af at se på, hvad vi kan gøre yderligere, og om der er nogle yderligere sanktionstiltag, som vi kan tage. Det er en svær opgave at løfte, fordi det kræver enstemmighed omkring det, og det arbejder vi på,” siger Anders Samuelsen til TV 2.

Både den britiske premierminister, Theresa May, og amerikanernes udenrigsminister, Mike Pompeo, bakker op om den danske regering ved at fordømme Iran. Onsdag har også de nordiske lande udtrykt opbakning om yderligere markeringer mod Iran.

”Vi arbejder på et konkret svar. Vi har sagt, at vi vil reagere. Men vi er også i gang med en politiundersøgelse, og det kommer lidt an på, hvad den munder ud i,” siger den norske statsminister, Erna Solberg.

Vælger EU-landene at gennemføre sanktioner, kan der blive tale om både økonomiske eller diplomatiske. En talskvinde for EU-Kommissionen understreger, at EU ikke planer om at opsige atomaftalen med Iran.

Anders Samuelsen mener heller ikke, at Danmark bør følge USA og trække sig ud af atomaftalen med Iran.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet