Regeringen vil ikke forlænge dagpenge-timeout

Beskæftigelsesministeren: "Store dele af Danmark er blevet lukket op. Det gælder også på beskæftigelsesområdet, hvor den aktive indsats igen er oppe og køre."
Foto: Keld Navntoft
Danske A-Kasser har netop været ude og advare om, at  tusinder risikerer at  falde ud af dagpengesystemet, når corona-timeouten af dagpengene løber ud om knap en uge. Sammenslutningen opfordrer, ifølge netmediet A4 Arbejdsliv, derfor regeringen til at forlænge corona-timeouten for dagpengemodtagerne.

Men regeringen har ikke tænkt sig at forlænge dagpenge-timeouten. Det oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard over for Netavisen Pio.

Derfor mener vi ikke, at dagpengepausen skal forlænges, men vi følger udviklingen

"Nu er vi i en situation, hvor store dele af Danmark er blevet lukket op. Det gælder også på beskæftigelsesområdet, hvor den aktive indsats igen er oppe og køre, og hvor tallene peger på, at der på trods af sundhedskrisen er job at søge. Derfor mener vi ikke, at dagpengepausen skal forlænges, men vi følger udviklingen. Her kan vi efter et stort fald i beskæftigelsen i foråret se, at den i juni er steget over 10.000. Ligesom Beskæftigelsesministeriets egne tal også viser, at ledigheden er på vej i den rigtige retning," siger Hummelgaard, der også peger på at dagpenge-timeouten er blevet forlænget ad flere omgange.

Corona-timeouten trådte i kraft den 27. marts og betyder, at landets dagpengemodtagere ikke har brugt af deres dagpengeperiode under det mest af corona-krisen.

Danske A-kasser anslår, at op mod 9.000 dagpengemodtagere den 1. september vil stå i en situation, hvor de maksimalt har seks måneders dagpenge tilbage.

“Men mange vil have en væsentligt kortere periode at løbe på. Og de mennesker risikerer at miste deres ret til dagpenge på et tidspunkt, hvor arbejdsmarkedet og chancen for at få et job er historisk dårlig,” siger Verner Sand Kirk, direktør i Danske A-kasser, til A4 Arbejdsliv.

“Samtidig er det her en gruppe mennesker, der næppe vil stå først i køen til at få et job. Der står en stor gruppe nyledige corona-fyrede foran dem, som arbejdsgiverne højst sandsynligt finder mere attraktive,” tilføjer direktøren for Danske A-kasser.

Ifølge Danske A-kasser ville op mod 6.500 lønmodtagere under normale omstændigheder falde helt ud af dagpenge-systemet i 2020.

På grund af corona-krisen vurderer direktør Verner Sand Kirk dog, at det tal vil vokse i løbet af det kommende år.

“Jeg er desværre overbevist om, at vi kommer til at se en markant og kedelig udvikling på det her område. Derfor mener jeg heller ikke, at regeringen kan forsvare at sætte gang i dagpengeuret i den nuværende situation,” siger Verner Sand Kirk.

Minister: Feriepenge og efteruddannelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard peger på, at regeringen har iværksat andre intitiativer, der skal sætte skub i økonomien - nu hvor hjælpepakkker og dappengepausen rinder ud:

"Vi må samtidig sige, at vi ikke er ovre krisen endnu, og at mange har mistet jobbet. Derfor har vi også sat gang i en række omfattende initiativer, der skal sparke gang i økonomien og skabe arbejdspladser, når hjælpepakker, herunder også dagpengepausen, er udfaset. Blandt andet vedtog vi mandag, at danskerne kan få udbetalt tre ugers feriepenge sammenlagt knap 60 mia. kroner. "

Hummelgaard understreger, at ledige fra august kan uddanne sig til 110 procent af dagpengesatsen:

Nu handler det om at sørge for, at ledige bliver løftet i krisen, så de står stærkere, når jobbene for alvor vender tilbage

"Nu handler det om at sørge for, at ledige bliver løftet i krisen, så de står stærkere, når jobbene for alvor vender tilbage. Fra august har ledige på dagpenge kunnet uddanne sig til 110 procent af dagpengesatsen, hvis det er områder med gode jobmuligheder. Det kan for eksempel være til de job, som opstår, fordi et bredt flertal har besluttet at klimarenovere landets almene boliger for 30 milliarder kroner."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg kan kun give Verner Sand Kirk, direktør i Danske A-kasser, ret i hans udtalser
om at finde et arbejde i denne corona-krise er;; historisk dårligt;;
MEN aligevel fastholder man kontanthjælpsmodtager i en meget ringer situation
end dagpengemodtager har stået i lige siden corona-krisen start
Da man pga 225 timers reglen tager 1000 kr af kontanthjælpen
og det har man også gjort under hele corona-krisen, og det forsætter man med
selv om man står i en historisk dårlig periode for at finde et arbejde
og det var jo det der var meningen med at tag 1000 kr af kontanthjælpen
at man (BARE) kunne finde et arbejde,og det blive slet ikke nemmer
når man er blevet 61 år
HISTORISK DÅRLIGT AT FINDE ET JOB

OG til Bo Thomassen
En kontanthjælpsmodtager der har fået taget 1000 kr af hjælpen
hver månde --husk-- hver månde
Får 1000 kr til oktober HA HA HA
Laterligt
Et skridt frem og to tilbage så man er lige der man var lige før
sådan er det ofte med køer HA HA HA
Og jeg har ikke råd til at sige nej

Annonce