Regeringen vil placere 150 lokalbetjente i 20 nye nærpoliti-enheder

”Vi vil flytte ressourcer ud til politikredsene, så nærheden kommer tilbage," siger justitsminister Nick Hækkerup (S)
Foto: Kim Matthäi Leland
S-regeringen fremlægger mandag kl. 13 et udspil til en ny flerårsaftale for politi og anklagemyndighed.

Med udspillet vil regeringen oprette 20 nærpoliti-enheder - bemandet med 150 lokalbetjente. Desuden vil regeringen placere andre 150 operative betjente ud på de allerede eksisterende stationer.

Regeringen vil yderligere samle otte nuværende specialenheder, herunder Søik - bedre kendt som Bagmandspolitiet - samles i en ny 13. politikreds.

Det har justitsminister Nick Hækkerup bekræftet overfor flere medier i løbet af weekenden. Den nye enhed får 800 medarbejdere og er blevet døbt National Efterforskningsenhed.

”Vi vil flytte ressourcer ud til politikredsene, så nærheden kommer tilbage," siger justitsminister Nick Hækkerup (S) og tilføjer:

Vi skal kunne det svære og det nære

"Vi skal kunne det svære og det nære. Mere nærpoliti handler om det nære, og det svære handler i høj grad om, at kriminaliteten bliver mere global, mere digital og mere kompleks. Det sidste skal den 13. politikreds tage sig af.

En del af pengene til politi-udspillet hentes ved Rigspolitiet, der i dag har 2.000 ansatte kraftigt beskæres.

I september 2019 besluttede justitsminister Nick Hækkerup (S) at udskyde forhandlingerne til efteråret 2020, så den nye aftale kommer til at løbe fra 2021. Udskydelsen blev begrundet med store udfordringer hos politiet og anklagemyndigheden.

Mette F.: Handler om tryghed

I forbindelse med Socialdemokratiets sommergruppemøde i Gråstenunderstregede statsminister Mette Frederiksen i onsdags, at den flerårige politiaftale grundlæggende skal skabe tryghed og frihed.

"Det her handler om, at når man bruger S-togslinjerne i Storkøbenhavn, så skal man ikke være bange for at tage hjem om aftenen, fordi der er 15-17 (årige) indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt," sagde statsminister Mette Frederiksen og føjede til:

Man skal ikke være bange for at gå ned i sin egen vaskekælder, og man skal ikke gå uden om indkøbscentrene på den københavnske vestegn

"Man skal ikke være bange for at gå ned i sin egen vaskekælder, og man skal ikke gå uden om indkøbscentrene på den københavnske vestegn."

Landdistrikternes Fællesråd tager umiddelbart godt mod regeringens udpsil:

"Det er ikke rimeligt, at man nogle steder har meget langt til nærmeste politistation, sigerLanddistrikternes Fællesråd til P1 forud for regeringens politiudspil, der fremlægges i dag. Vi hepper på nærpolitistationer og landbetjente, så vi får trygheden tilbage," citerer fællesrådet sin formand, Steffen Damgaard.

placeholder

 

De yderligere detaljer i regeringens politiudspil afsløres på et pressemøde på Station Vest i Frederikssund kl. 13.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce