Regeringens slipsedrenge har brug for at komme ud i virkeligheden

Jeg ser borgere, der har brug for hjælp. Men på grund af billigere biler, billigere nødder og afskaffelse af arveafgiften, så får de ikke hjælpen.
'Dansk Økonomi står stærkt'

Sådan indleder Økonomi og -indenrigsministeriet deres pressemeddelelse fra d. 28. maj 2018. Endvidere fortsætter pressemeddelelsen ”Dansk økonomi har taget hul på en højkonjunktur. Flere end nogensinde før er i job, arbejdsstyrken har sat rekord, og velstanden har aldrig været større.” Jeg kan kun være enig i at dansk økonomi står stærkt. Råderummet vokser med ca. 30 mia. kr. frem mod 2025. Men den velstand, som aldrig har været større, er desværre ikke gældende for alle.
90 millioner i besparelser

Når jeg vender blikket ind i de arbejdsvilkår og de servicevilkår, der er i kommunerne og regioner, ser jeg en helt anden virkelighed end den som Lars Løkke og co. kender til. Jeg ser kommuner der skal spare op mod 90 millioner kroner på et budgetår.

Jeg ser medarbejdere, der kæmper med at nå arbejdsopgaver. Kæmper med at der ikke er tid til at anvende den faglighed og de kompetencer, som de hver især bestrider, for at sikre en bedre velfærd, sikre forebyggelse, sikre sundhed, sikre læring, sikre et værdigt liv og en værdig død.

Når det nu går godt med dansk økonomi, og vi kan se, vi står i en højkonjunktur, så lad os handle med en økonomisk ansvarlighed, der sikrer alle borgere i Danmark en del af velfærden.

Jeg ser borgere, der har brug for hjælp. Men grundet besparelser i den offentlige sektor, er den hjælp indskrænket på bekostning af andre politiske prioriteringer, som billigere biler, billigere nødder, afskaffelse af arveafgiften og mange flere materialistiske skattelettelser.

Når det nu går godt med dansk økonomi, og vi kan se, vi står i en højkonjunktur, så lad os handle med en økonomisk ansvarlighed, der sikrer alle borgere i Danmark en del af velfærden. Men også at vi sikrer en ordentlig velfærd, som vi kan være stolte af i fremtiden. En velfærd der er med til at sikre lighed blandt samfundets borgere.
Slipsedrengene skal ud i virkeligheden

Økonomiforhandlingerne med kommunerne og regionerne for 2019 er allerede i gang. Men selvom det går godt med dansk økonomi, er finansminister Kristian Jensen allerede ude med sparekniven og sige at kommunerne ikke kan være sikre på at modtage det særlige finansieringstilskud på 3 milliarder kroner, samt at væksten i det offentlige forbrug max må være på 0,3 procent trods fremtidens befolkningstilvækst, har brug for mindst 0,6 procent. Endda skal vi op på 1,1 procent, så Danmark også kan følge med velstandsudviklingen.

De økonomiske slipsedrenge i VLAK regeringen har brug for at komme ud i virkeligheden. De har brug for at lære om økonomisk ansvarlighed.

Endvidere regner Regeringen med, at beskæftigelsen i den offentlige sektor falder med 1.000 i 2019, samtidig med at beskæftigelsen i den private sektor tordner afsted. Den offentlige sektor lader til at være under afvikling sammen med velfærden.

De økonomiske slipsedrenge i VLAK regeringen har brug for at komme ud i virkeligheden. De har brug for at lære om økonomisk ansvarlighed. Et råderum på 30 milliarder kroner frem mod 2025, skal ikke snoldes væk, de skal investeres i den danske velfærd. De skal investeres, så medarbejderne får arbejdsvilkår, der sikrer dem tid til faglighed, tid til forebyggelse, tid til sundhed og tid til kerneopgaven. Så er vi et skridt tættere på lighed i velfærden.

Helena Mikkelsen er forbundssekretær i fagforbundet FOA.‘Dagens Pio klumme’ 

er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen.
Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Helena Mikkelsen er forbundssekretær i fagforbundet FOA


placeholder

Annonce