Annonce

Regeringsforhandlinger, vismænd vil hæve arveafgift og x-borgmester dropper sag

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Tirsdag fortsatte forhandlingerne om en ny regering, men der er også sket andet i den politiske verden, f.eks. har en af landets højest placerede embedsmænd sagt sit job op. Andetsteds har Danmarks klimapolitik været til eksamen i EU. Det gik mindre godt.

Og så har Netavisen Pio en historie om en ung socialdemokrat, som er blevet uretmæssigt hængt ud i et populært satireprogram på en lukningstruet radiostation. Stationen giver ham nu en undskyldning.

Den og mange andre historier kan du læse på Netavisen Pio. Velkommen til nyhedsoverblikket Aktuelt.

 

Nyt om regeringsforhandlinger

Det er ikke meget der slipper ud for forhandlingerne om en ny regering, men SF kalder det et "konstruktivt forløb", og ifølge Pia Olsen Dyhr går det fremad.

”Vi har diskuteret børnefattigdom og kontanthjælpsloft, men vi har også nået at diskutere spørgsmålet om uddannelse. Hvad gør vi for at sikre, at vi får en folkeskole, hvor der også er plads til at være barn? Det er blandt andet diskussionen om nationale test, karakterer og andet,” sagde hun til Ritzau efter et af dagens forhandlingsmøder.

Læs hele historien her.

Der er desuden sluppet enkelte papirer ud af forhandlingslokalet. Et af dem viser, at en ny regering ikke bare vil afsætte penge til, at der i fremtiden kan leveres den samme velfærdsservice som i dag til et stigende antal børn og ældre.

Den vil derudover sikre, at ”der sker et yderligere egentligt løft af velfærden”.

Det fremgår af dele af et udkast, som Jyllands-Posten har læst, og som indgår i de ellers lukkede regeringsforhandlinger, der for tiden finder sted på Christiansborg.

Læs hele historien her.

 

Vismænd: God idé at hæve arveafgiften

Ifølge Det Økonomiske Råds formandskab – populært kaldet de økonomiske vismænd – kan være en god ting for Danmarks økonomi, hvis arveafgiften blev sat op og dermed sikrer flere penge i statskassen. Det skriver TV2.

”Ud fra et samfundsøkonomisk effektivitetssynspunkt kan det være hensigtsmæssigt at øge beskatningen af arv,” står der i vismændenes nyeste rapport, der netop er blevet offentliggjort.

Debatten om arveafgiften kørte livligt sidste år, da Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti måtte opgive deres ønske om at få sænket eller helt fjernet afgiften. Begge partier forsøgte ellers kraftigt, men måtte opgive, da den daværende regerings støtteparti, Dansk Folkeparti, klart sagde nej.

Siden har Socialdemokratiet foreslået en ændring af arveafgiften, så den målrettes store arvesummer. Konkret har partiet i sit udspil foreslået at hæve bundfradraget for, hvornår der overhovedet skal betales en afgift, til 500.000 kroner.

Læs hele historien her.

 

Tidligere borgmester opgiver sag mod medie

Den tidligere beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev, har tirsdag valgt at droppe injuriesagen mod aviserne B.T. og Berlingske, der var sat til at køre i retten til september.

Det meddeler hendes advokat, uden at gå nærmere ind i detaljer om hvorfor,

Anna Mee Allerslev stævnede sidste år B.T., der i en serie artikler havde afdækket hendes relationer til Øens Murerfirma og dets ejer, Jan Elving.

Anna Mee Allerslev skriver på Facebook, at hun har indgået et forlig med B.T., men det afviser direktør Michael Dyrby.

Læs hele historien her.

 

Fagforening hentede milliard hjem til medlemmerne

1.191 millioner. Eller 1,19 milliarder. Så mange penge hentede fagforbundet 3F sidste år hjem til medlemmerne. Det skriver Fagbladet 3F.

Tallet i 2018 er en smule mindre end i 2017 - et fald på 5,5 procent.

Hvert år hjælper 3F’s lokale afdelinger, grupper, advokater og socialrådgivere medlemmerne med at få store beløb hjem. Pengene kan komme fra arbejdsgivere - det kan være for eksempel manglende løn, tillæg eller pension. Der er også ofte store beløb at hente i papirtunge arbejdsskadesager, som kan være stort set umulige at føre alene mod systemet.

Eller der er medlemmer, som har brug for hjælp i en sag mod deres kommune - for eksempel om tilkendelse af et fleksjob.

Det er dog arbejdsskadeområdet, der får flest penge hjem: 634 millioner sidste år. Dermed udgør pengene fra arbejdsskader over halvdelen af det totale beløb.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet