Reissmann-udtalelse får hård kritik

Flygtninge er uønskede gæster, hvis man spørger integrations- og udlændingeordfører Mette Reissmann (S), men den udtalelse får hård kritik med på vejen. Socialdemokrater har et ansvar, der rækker ud over deres egen navle, siger Camilla Schwalbe.
”Vi skal huske på, at dem, der kommer hertil, får asyl. Men vi sender ikke en invitation, og vi ringer ikke for at få dem her op. Flygtninge er uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det.”

Sådan siger integrationsordfører for Socialdemokraterne Mette Reissmann i dag i en artikel i Jyllands-Posten. Citatet er en kritisk kommentar til, at en del af landets biskopper har blandet sig i den igangværende debat om flygtninge. De mener, at politikerne har glemt næstekærligheden, når de med den ene hånd sender F16-fly af sted mod IS, men med den anden hånd ikke vil give de mennesker, der på flugt, lov til at få deres børn med til Danmark.

Mette Reissmanns kommentar er blevet bemærket flere steder på de sociale medier i dag. Også i det socialdemokratiske bagland, hvor folketingskandidat Anne Paulin blandt andet skriver på Twitter:

dr.dk har Anne Paulin uddybet sit tweet med følgende kommentar:

”Jeg synes, det er en ret voldsom tone. Hun taler om flygtninge som et onde. Det er jo mennesker i nød, som vi har pligt til at hjælpe. Vi har sgu et ansvar for at hjælpe dem.”

Også formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Alexander Grandt Petersen forholder sig kritisk over for Mette Reissmann. På Facebook skriver han:

"De lukkede døres politik synes at være grundlæggende styret af det kommende folketingsvalg og det faktum, at Socialdemokratiet er bange for sin egen skygge, når det kommer til asylpolitikken. Når asylpolitikken strammes, så døren lukkes over for de børn, der kunne være blevet bragt i sikkerhed, så hopper kæden altså af for mig. Socialdemokratiet er ved at placere sig på den forkerte side af historien."

Ingen af de socialdemokratiske folketingsmedlemmer har blandet sig i debatten, og ifølge DR-journalist, Mette Mayli Albæk på Twitter, har ”Socialdemokraterne ingen kommentarer til, om det er partiets holdning, at 'flygtninge er uønskede gæster', som Reissmann siger.”

Men kigger man i partiets principprogram, så matcher Reissmanns udtalelse umiddelbart ikke med partiets politik. Her står der:

”Vores internationale bistands- og hjælpearbejde, vores fredsbevarende og –skabende militære deltagelse, vores udlændinge- og asylpolitik skal altid afspejle humanisme og solidaritet.”

Tidligere formand for DSU, Camilla Schwalbe, er som vanlig ikke bange for at gå i rette med integrations- og udlændingeordføreren. På sin Facebook-profil skriver hun:

”Vil bare lige sige klokkeklart, at jeg ikke kan stå inde for min partifælle Mette Reissmans udsagn her om at "flygtninge er uønskede gæster". Vi har et ansvar og en forpligtigelse, som samfund og socialdemokrater, der rækker langt ud over vores egen lille navle.”


placeholder

Annonce