Rekordhøj beskæftigelse og Messerschmidt melder afbud til TV-debat

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Beskæftigelsen er i top. Og Morten Messerschmidt melder endnu engang afbud til TV-debat med sine rivaler til posten som ny formand for Dansk Folkeparti.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

17.000 flere i arbejde

I november 2021 var der 2.915.000 personer i job. Det er 17.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent.

Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere lønmodtagere siden oktober måned. I samme periode er der kommet 14.700 flere offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 114.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter november endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) siger:

"Det er særdeles positivt, at vi igen ser en stigning i antallet af beskæftigede. Jo flere, der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre. Udviklingen er ikke sket af sig selv, men blandt andet fordi regeringen og et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik."

Han understreger, at regeringen tager meldingerne om mangel på arbejdskraft seriøst:

"I øjeblikket hører vi flere fortælle om mangel på arbejdskraft. De bekymringer tager regeringen seriøst, og blandt andet derfor sidder vi også netop nu og forhandler om at gøre vores økonomi og samfund endnu stærkere. Et klart budskab fra mig er, at arbejdsgiverne kigger særligt på de ledige seniorer, som af uransagelige årsager bliver fravalgt alene på grund af alder. Tag dem nu til samtale, for de kan i den grad bidrage."

Hummelgaard appellerer til arbejdsgiverne om at give blandt andet seniorerne en chance:

"Vi står lige nu med en unik mulighed for at få endnu flere danskere ind på arbejdsmarkedet. Alle skal med. Alle skal tænde lyset om morgenen. Særligt håber jeg at arbejdsgiverne kigger mod seniorer, handicappede og ikke-vestlige indvandrere, som har stået bagerst i køen til jobfesten. Det vil både være en gevinst for den enkelte, virksomhederne og samfundet som helhed."

 

Messerschmidt dropper TV-debat med konkurrenter

Formandskandidat Morten Messerschmidt (DF) dropper en tv-debat fredag med konkurrenterne før formandsvalget i partiet søndag.

Det siger han til TV 2.

Tv-stationen har fredag klokken 14 ellers arrangeret en debat mellem Messerschmidt og de to andre formandskandidater, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, på TV 2 News.

"Det har været en ret beskidt valgkamp, og det er ikke blevet bedre, som vi kommer tættere og tættere på søndag."

Læs mere her.

 

Næsten 47.000 coronasmittede

Der er det seneste døgn endnu en gang registreret et rekordhøjt antal smittetilfælde med covid-19 i Danmark.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut (SSI) er der registreret 46.831 tilfælde det seneste døgn. Af dem er 3.160 hos personer, der tidligere er testet positive for covid-19. Den hidtidige rekord blev sat torsdag, da der blev registreret 40.626 tilfælde over 24 timer.

Fredagens smittetal er fundet i 268.092 PCR-prøver. Det svarer til, at lidt flere end hver sjette af dem har været positive. Det har også været niveauet de foregående dage.

Der er sket 244 nye indlæggelser af smittede, men der er også sket udskrivelser. Det samlede antal coronaindlagte falder med 12 til 813 personer. Til sammenligning var der sidste vinter indlagt 964.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kylling Messerschmidt, han må vænne sig til grovfilen, den får man når man er partileder, mimoser klarer sig ikke ret længe. Og han har ikke sin mor med i byen mere. Var jeg DF valgte jeg kvinden Merete Dea, hun har ben i næsen.

Utrolig lav arbejdsløshed. Super stærk økonomi. Coronaen under kontrol. Døde med/af Corona i Danmark er meget lavt.
Og så mener de borgerlige, at det går dårligt i Danmark.
Tja, sommetider er sandheden ilde hørt.

Annonce