Annonce

Rekordmåling måling til S: Står til bedste resultat i mere end 20 år

Mere end hver tredje vælger ville stemme på Socialdemokratiet, hvis der var valg i dag.
Socialdemokratiet står til 35,1 procent af stemmerne i en ny meningsmåling. Det sætter på nuværende tidspunktet rekord for Socialdemokratiets opadgående formkurve under corona-krisen.

Vælgerne bakker fortsat massivt op om den socialdemokratiske regering og statsminister Mette Frederiksen (S).

placeholder

Fremgang på 17 mandater

Partiet står til en nærmest historisk fremgang og er på sit højeste niveau siden slutningen af forrige årtusinde. Det viser en måling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Det er en fremgang på yderligere 1,1 procentpoint mere i forhold til samme måling i sidste uge og hele 9,2 procentpoint mere end partiet fik ved det seneste folketingsvalg.

Hvis der var valg i dag, så ville Socialdemokratiet stå til bedste resultat siden valget i 1998

Hvis der var valg i dag, så ville Socialdemokratiet stå til bedste resultat siden valget i 1998, hvor partiet - med statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen - sikrede partiet 35,9 procent af stemmerne.

Og fremgangen ville betyde, at partiet ville gå fra de nuværende 48 til 65 mandater i Folketinget. En fremgang på 17 mandater.

Stort set alle afleverer

Det ser ud som om at tilslutningen til Socialdemokratiet kommer fra de fleste andre partier - kun Nye Borgerlige står til en fremgang - på 0,1 procentpoint.

Ser man bort fra Alternativet, der er smeltet sammen, efter at Uffe Elbæk og tre partifæller efterlod Torsten Gejl tilbage som ene mand i Folketinget for Alternativet, så er der på trods af den massive fremgang til Socialdemokratiet, nemlig intet parti der står til en større tilbagegang end 1,4 procentpoint og maksimalt tre mandater.

Der flyttes dog fortsat masser af stemmer over midten. Venstre og Dansk Folkeparti står til at tabe 1,4 procentpoint og Liberal Alliance til at tabe 0,8 procentpoint.

Ser man på fordelingen mellem rød og blå blok, så står rød blok til 57,6 procent af stemmerne, hvilket vil udløse 104 mandater, mens blå blok står til bare 71 mandater. Der skal som bekendt 90 mandater til at danne et flertal i Folketinget.

Tallene er som altid i meningsmålinger uden de fire såkaldte nordatlantiske mandater fra Grønland og Færøerne.

Mange flertalsmuligheder

Målingen åbner op for nogle forskellige, ret interessante flertalsmuligheder for Socialdemokratiet.

Der er blandt andet "rent rødt" flertal - altså uden de radikale - på 90 mandater med SF og Enhedslisten, der er det såkaldte FOA-flertal med SF og Dansk Folkeparti på 91 mandater og endelig er der fortsat et solidt flertal på 106 mandater sammen med Venstre.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på interview med 1.052 repræsentativt udvalgte personer og er gennemført i perioden fra d. 30. marts 2020 til d. 11. april 2020.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 % point.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Enig, hun gør det virkelig godt. Problemet opstår når de andre partier i deres misundelse begynder at sætte kæp i hjulet, for hun skal jo ikke tro hun er noget den gode MF. De vil have indflydelse og det skal de da også have, og tage medansvar, også, hvis det går modsat, og her vil det nok knibe med solidariteten.

Mette Frederiksen har et kæmpepotentiale.Meget at byde på. Men,men,men,.. der er altid et men,.. hun må KÆMPE og bruge oceaner af energier på,at FÅ LOV til at føre en SOCIALDEMOKRATISK politik igennem. Hun er omringet af "blå mænd" fra alle sider.Det BORGERLIGE tyranikomplot, ønsker kun EN TING,at vælte hende af taburetten.Konstant leder og søger de efter en sådan mulighed. Hvordan vil der nogensinde kunne føres en SOCIALDEMOKRATISK politik under den slags betingelser ? Og hvordan vil der nogensinde kunne ændres noget konkret, med et "blåt kompagni" stående parat.Ventende på at kunne vælte regeringen ? Hvem "regerer " i virkeligheden landet ???? Det gør den siddende regering afgjort ikke. Det gør "det blå kompagni". Flokken der HAR pengene. Disse sidder på den egentlige MAGT. Og de viger ikke fra den.