Rektor forsvarer brug af 850.000 skattekroner på Obama-event

Formanden for Aalborg Universitets bestyrelse, Lene Espersen, henholder sig til rektor Per Michael Johansens udtalelser
Rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen, forsvarer sin beslutning om at bruge 850.000 skattekroner fra universitets budget på Barack Obama-eventen i Musikkens Hus i Aalborg 28. september.

”Naturligvis har jeg gjort mig overvejelser om, hvorvidt universitetet oven på en sparerunde skal bruge penge på at give studerende og forskere den her mulighed. Men jeg mener, at det er en enestående mulighed for vores studerende og forskningstalenter til at få relevant læring og unik førstehåndserfaring fra en af de store ledere i verden,” hedder det i en skriftlig kommentar fra rektor lagt på universitetets hjemmeside.

Men jeg mener, at det er en enestående mulighed for vores studerende og forskningstalenter

De 850.000 kroner går til køb af 260 Obama-billetter. 200 billetter fordeles til studerende, mens 60 billetter går til forskere, professorer og universitetets ledelse. I alt udbyder arrangøren 1.300 billetter – til en pris på mellem 3.500 og 8.500 kroner.

”Besynderlig prioritering”

Onsdag betegnede medlem af Aalborg Kommunalbestyrelse for Enhedslisten,tidligere folketingsmedlem Per Clausen, over for Netavisen Pio, universitets økonomiske prioritering som ”besynderlig”:

”Jeg synes, det er en besynderlig prioritering af Aalborg Universitet set i lyset af de omfattende besparelser universitetet har gennemført.”

Her hentyder Per Clausen til, at universitetet gennem to sparerunder har sparet over 100 millioner kroner. Sparerunderne medførte,at over 100 medarbejdere blev fyret i foråret.

Sparerunderne medførte, at over 100 medarbejdere blev fyret i foråret

Rektor Per Michael Johansen oplyste onsdag over for Netavisen Pio, at beslutningen om at anvende de 850.000 skattekroner på Obama-eventen er hans alene. Bestyrelsen har således ikke været inde over beslutningen:

”Nej, bestyrelsen godkender overordnet strategi og økonomiske rammer. I det daglige er det mig som rektor, der tegner universitetet og træffer beslutninger om brug af universitets midler,” siger rektor, Per Michael Johansen.

Formanden for Aalborg Universitets bestyrelse, tidligere udenrigsminister og tidligere formand for De Konservative, Lene Espersen, skriver i en sms til Netavisen Pio, at hun ikke har noget af føje til rektors udtalelser:

”Jeg har ikke noget at føje til rektors svar,” lyder det kort og godt fra Lene Espersen.

Netavisen Pio har spurgt Lene Espersen, om hun synes, det er en rigtig prioritering af universitets midler at anvende 850.000 kroner på Obama-billetter i en tid, hvor universitetet netop har måttet spare et trecifret millionbeløb. Men her henholder formanden sig altså til rektors svar.

Men det spørgsmål har Lene Espersen ikke svaret på

Netavisen Pio har også bedt Lene Espersen svare på om det er i orden, at rektor egenhændigt har besluttet at anvende 850.000 på Obama-eventen – uden at inddrage bestyrelsen eller bestyrelsesformanden. Men det spørgsmål har Lene Espersen ikke svaret på.

Ingen støttekroner fra Aalborg Kommune

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S) – der i øjeblikket er på delegationsrejse i Grønland – skriver i en mail til Netavisen Pio, at Aalborg Kommune ikke har planer om at købe billetter til Obama-arrangementet.

Borgmesteren oplyser samtidig, at kommunen ikke giver økonomisk støtte til Obama-arrangementet.

Business Kolding afholdt sidste år – også den 28. september – et stort set identisk Obama-arrangement i Kolding. Kolding Kommune støtte eventen med 750.000 kroner, mens Syddansk Universitet støttede eventen med andre en million kroner.

Region Syddanmark havde dengang fremskredne planer om også at støtte Obama-arrangementet med 750.000 kroner, men arrangøren, Business Kolding, trak ansøgningen – efter kritik fra blandt andet Socialdemokratiet og SF i regionen.

Sidste år i Kolding handlede Barack Obamas tale om ledelse. I Aalborg sætter Obama også fokus på ledelse – og entreprenørskab.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce