Restriktioner vinteren ud, siger Mette F og anklagerne mod Støjberg splitter

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet tirsdag den 19. januar og dermed også tid til Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt, her dagen før at USA og resten af verden tager afsked med præsident Trump.

I dag med nyt om corona, rigsretten mod Støjberg, endnu en kæberaslende meningsmåling til Jakob Ellemann og Venstre og en folketingskandidat, der får sparket af sit eget parti.

Tak fordi du læser med.


Mette F.: Restriktioner vinteren ud

"I sidste uge forlængede vi restriktionerne, foreløbig til og med 7. februar."

"Men situationen er så alvorlig, at vi meget vel kan se ind i, at der bliver behov for at forlænge en del af de restriktioner, vi kender allerede i dag, for det er et kritisk sted, vi står."

Vi må forvente at de nuværende corona-restriktioner komme til at løbe vinteren ud. Sådan siger statsminister Mette Frederiksen under dagens partilederdebat i folketinget

Hun nævner dog ikke noget om, hvornår regeringen i givet fald har tænkt sig at forlænge en eller flere af restriktionerne.

Læs hele historien her.

 

Medie: Anklageskrift mod Støjberg skaber splid

Anklageskriftet mod Inger Støjberg (V) ved en kommende rigsretssag skaber splid mellem flere af Folketingets partier. Det skriver Ekstra Bladet.

Således afslører et udkast en 'betænkning og indstilling om Instrukskommissionens beretning', som Ekstra Bladet er i besiddelse af, at der er to tiltaler mod den tidligere udlændingeminister i spil.

Disse er blevet drøftet tirsdag i det underudvalg i Folketinget, der skal håndtere en rigsretssag mod Støjberg. Men uden at man er nået frem til en konklusion.

I stedet er der indkaldt til et nyt møde onsdag.

Læs hele historien her.

 

Meningsmåling: Vælgerne vælger Pape over Ellemann

Langt flere vælgere foretrækker Pape (K) fremfor Jakob Ellemann-Jensen (V) som leder af blå blok og statsministerkandidat. Det skriver B.T.

Hvis vælgerne skal vælge mellem de to, sætter 48 procent deres lid til Pape, mens 16 procent holder fast i Ellemann-Jensen. 35 procent svarer 'ved ikke'.

Det viser en ny måling fra YouGov, som også viser stor fremgang til Konservative – delvist på bekostning af Venstres nedtur.

Målingen kommer oven i en række forfærdelige meningsmålinger fra Venstre, som viser at opbakningen til partiet er i frit fald.

Læs hele historien her.

 

Nye Borgerlige ekskluderer kandidat

En af de fire nordjyske folketingskandidater for Nye Borgerlige ved valget i 2019, Niels M. Christensen, kommer ikke på partiets opstillingsliste ved næste valg. Nye Borgerliges hovedbestyrelse har nemlig ekskluderet den 67-årige maskin- og skrothandler fra Overlade. Det skriver TV2/Nord.

Baggrunden er angiveligt, at Niels M. Christensen i længere tid "har kørt sit eget og ikke partiets løb". Da nordjyden telefonisk blev informeret om beslutningen, fik han at vide, at det var hans sprogbrug på Twitter, der havde slået hovedet på sømmet.

Han fik ikke konkret at vide, hvilke tweets der var tale om.

Jesper Hammer, der er organisatorisk næstformand i Nye Borgerlige, bekræfter, at Niels M. Christensen er ekskluderet “på grund af en sprogbrug, vi ikke synes om at blive associeret med og sket ikke fra en folketingskandidat”.

Niels M. Christensen fik 292 personlige stemmer i hele Nordjyllands Storkreds.

Læs hele historien her.


Ny rapport: En lille gruppe ejer halvdelen af landets værdier

En eksklusiv gruppe af danskere ejer mere end halvdelen af de penge, vi har sparet op i blandt andet pension, aktier og bolig, viser en ny rapport fra Finansministeriet. Det skriver Fagbladet 3F.

“Ulighedsredegørelsen 2020”, som Finansministeriet udgav kort før jul, viser, at top 10 procent af danskerne ejer 50,2 procent af formuen.

Ifølge Birthe Larsen, der er lektor ved Copenhagen Business School og forsker i ulighed. viser forskning, at stor ulighed kan skade sammenhængskraften og føre til mere utryghed og kriminalitet.

En forsker forklarer, at årsagen til at formuerne er vokset skyldes, at fagbevægelsen i Danmrk traditionelt har været gode til at sikre lighed gennem lønnen, men at man ikke her har haft fokus på formuer, som er politikernes bord.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce