Risiko for modregning af feriepenge og dansk film nomineret til Oscar

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Det er blevet mandag eftermiddag og dermed tid til Netavisen Pios nyhedsoverblik, hvor vi hver dag gransker dagens vigtigste historier og nyheder.

I dag handler det om gode nyheder for den danske film- og festivalbranche, knap så gode nyheder om vaccinen fra AstraZeneca og de indefrosne feriepenge, som risikerer at gøre mere skade end gavn for mange, når de sidste bliver udbetalt her i marts.

Tak fordi du læser med.

 

Risiko for modregning af indefrosne feriepenge

Her til marts udbetales resten af de indefrosne feriepenge, som regeringen sidste år valgte at udbetale en del af. Men der er risiko for at feriepengene bliver modregnet andre ydelser. Det skriver Fagbladet 3F.

Regeringen valgte at udbetale en del af de indefrosne feriepenge sidste år for at pose penge ud i samfundet, så der kunne holdes gang i økonomien på trods af corona-krisen.

Men i efteråret oplevede mange timelønnede og personer, der er gift med en person, der er gået på folke- eller førtidspension at blive midlertidigt modregnet andre ydelser fordi husstandsindkomsten steg, da feriepengene blev sat til udbetaling.

Det gjaldt blandt andet ældrechecken, varmetillæg og flere andre ydelser, der gives til folk, der har en lav indkomst.

De samme udfordringer risikerer at opstå igen, og derfor opfordrer Skat til at man justerer forskudsopgørelsen, så man ikke får et skattesmæk - også selvom det skaber en risikoen for, at ens partner bliver sat ned i ydelser.

Sæt dig ind i dine muligheder, og læs historien her.
 

Festivaler får økonomisk støtte i ny aftale

I formiddags blev der indgået en politisk aftale om økonomisk støtte til landets festivaler og større arrangementer.

Hjælpen kommer i en tid hvor blandt andet festivaler, messer og dyrskuer er økonomisk pressede pga. corona. Det skriver Politiken.

“Jeg er så glad for, at det endelig lykkes at sikre gode muligheder for at planlægge sommerens festivaler, samtidig med at vi holder hånden under festivalerne, hvis de bliver nødt til at aflyse,” siger SF’s kulturordfører Charlotte Broman Mølbæk.

“Det giver os alle noget at se frem til den her sommer, hvor vi virkelig har brug for det. Men det sikrer også, at festivalerne overlever til næste år, hvis det ikke skulle lykkes«, skriver Charlotte Broman Mølbæk i en skriftlig kommentar.”

Aftalen indebærer blandt andet, at arrangementer over 350 personer kan kompenseres økonomisk hvis de må lukke pga. forsamlingsforbuddet.

Læs hele historien her.

 

Dansk biograf-succes nomineret til to Oscars

Den danske film, ‘Druk’, er blevet nomineret til en Oscar for Bedste Internationale Film, og derudover er filmens instruktør, Thomas Vinterberg, også blevet nomineret til en Oscar for Bedste Instruktør.

Ifølge filmredaktør på Soundvenue, Jacob Ludwigsen, er nomineringen som bedste instruktør sensationel:

“Det er aldrig sket før, og det havde ingen, hverken i Danmark eller internationalt, regnet med. Det er kun de aller, allerbedste, der kommer med her,” siger han til TV2:

“Jeg tror, at 'Druk' kommer til at vinde i år. Særligt nu hvor Thomas Vinterberg også fik en nominering. Så konkurrencen er elimineret, og vejen er banet.”

Det er kun sket tre gange tidligere, at danske film har vundet prisen for Bedste Internationale Film: i 1988 vandt ‘Babettes Gæstebud’, i 1989 vandt ‘Pelle Erobren’ og i 2011 vandt ‘Hævnen’.

Læs hele historien her.

 

Rejseselskab langer ud efter minister i markedsføring

“Oh, du ungmøbespringende, men dog ikke øreslikkende Udenrigsminister, lad snarligt igen din store… grønne stavlygte oplyse vores Europa!”

Sådan står der i overskriften på et nyhedsbrev fra rejseselskabet Riis Rejser, som kommunikationschef i HK Danmark, Søren Gisselmann, har delt på Twitter.

Overskriften refererer til de sager om sex med mindreårige, der har været i relation til udenrigsminister Jeppe Kofoed, samt de sager om sexchikane der har været i relation til tidligere overborgmester i Københavns kommune, Frank Jensen (S).

Se tweetet og reaktionerne her.

 

Flere lande følger Danmark: Sætter vaccine på pause

Siden man i torsdags midlertidigt satte brugen af vaccinen fra AstraZeneca på pause i Danmark, har Tyskland fulgt trop og indstiller nu brugen af vaccinen. Det skriver skriver Politiken.

Danmark valgte at indstille brugen af vaccinen efter der havde været flere alvorlige indberetninger fra udlandet om blodpropper hos personer, som havde fået vaccinen. Det kan endnu ikke konkluderes om der er en sammenhæng mellem vaccinen og blodpropper.

Én af indberetningerne vedrørte også et dansk dødsfald, og i dag er en norsk sundhedsansat, som også har fået vaccinen, død af en blodprop. Det skriver Jyllands-Posten.

I dag er det desuden ti dage siden at statsminister Mette Frederiksen (S) sammen med den østrigske forbundskansler Sebastian Kurz rejste til Israel for at diskutere et vaccinesamarbejde med den Israelske premierminister, Benjamin Netanyahu.

Den østrigske forbundskansler er “Mette Frederiksens tætteste allierede i EU-regi de seneste to år,” siger Michael Alsen, Berlingskes korrespondent i Bruxelles, til Berlingske.

Nu retter Sebastian Kurz imidlertid kritik mod EU for deres vaccinefordeling, og fremhæver blandt andet Danmark som et land der modtager flere vacciner end landets størrelse berettiger til:

“Leveringerne finder ikke sted i forhold til befolkningernes størrelse, og forskellene vil forsætte med at vokse,” sagde han på et pressemøde søndag.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet

Annonce