Rod i Radikale I-II, Messerschmidt-dom ankes ikke og SF'er hæver sin skattelettelse

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Godt nytår!

Denne årets første udgave ’Aktuelt’ kommer vidt omkring i dansk politik.

Der ser ud til at være en vis utilfredshed i det kommunale bagland hos De Radikale med beslutningen om at står udenfor den netop dannede SVM-regering. Her er frygten blandt andet, at Moderaterene vil overtage pladsen som Danmarks midterparti.

Dansk Folkeparti har fordelt ordførerskaberne, og der er blevet plads til en DF’er uden for Christiansborg.

Ovre hos SF er der utilfredshed over skattelettelserne til samfundets velstillede borgere, mens andre i stedet har udsigt til at veksle en helligdag til en arbejdsdag.

Så skal vi en tur tilbage til De Radikale. Partiets kultur-og fritidsborgmester i København anklages nu af tidligere og nuværende medarbejdere for at være en brutal leder, som skaber et utrygt arbejdsmiljø i forvaltningen, som får medarbejdere til at sygemelde sig og skifte job.

Til sidst skal vi en tur forbi Morten Messerschmidts sag om svindel med EU-midler. DF-formanden blev frikendt i december, og anklagemyndigheden har nu valgt ikke at anke dommen. Dermed sættes der et punktum for sagen, som startede helt tilbage i 2015.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

Rod i Radikale

Det har været nogle hårde måneder for De Radikale, siden partiet blev cirka halveret ved Folketingsvalget i efteråret, derefter skiftede partileder og til manges undren trak sig fra regeringsforhandlingerne i sidste øjeblik.

Politiken beskriver i dagens avis en udbredt utilfredshed blandt De Radikales byrådsmedlemmer med beslutningen om at stå uden for regeringen.

”Jeg frygter i virkeligheden, at det midterparti, vi altid har været, det er Lars Løkke ved at overtage nu. Og man kan sige, at hvis man kan finde ud af at samarbejde hen over midten, er der måske ikke brug for De Radikale længere,” lyder det fra Tage Nielsen, byrådsmedlem i Skanderborg Kommune.

 

DF henter ordfører fra EU

Dansk Folkeparti har nu konstitueret sig og særligt et ordførerskab vækker opsigt. Posten som udenrigsordfører og udviklingsordfører er gået til Anders Vistisen, som ellers har overtaget Peter Kofods plads i Europa-Parlamentet.

Det skriver DR.

Resten af ordførerskaberne er fordelt blandt medlemmerne af folketingsgruppen. Det er dog ikke blevet til ordførerskaber for næstformand René Christensen, som heller ikke blev valgt til Folketinget ved valget 1. november 2022.

 

SF’er hæver sin skattelettelse

Carl Valentin, som er medlem af Folketinget for SF og blandt andet ordfører for forbrug og dyrevelfærd, kritiserer på sin Twitter-profil, at han og andre vellønnede danskere får en skattelettelse, når mange andre i stedet skal arbejde på den helligdag som forventes afskaffet.

Det har han gjort ved at hæve sin skattelettelse på 8000 kroner og lægge pengesedlerne på bordet foran sig.

placeholder

Hvad Carl Valentin har tænkt sig at gøre med sin hævede skattelettelse, melder historien ikke umiddelbart noget om.

 

Rod i Radikale II

Mia Nygaard er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune for De Radikale. Og ifølge flere nuværende og tidligere medarbejdere i forvaltningen en barsk og utilregnelig leder, som skaber et utrygt arbejdsmiljø.

Det skriver Frihedsbrevet, som har talt med mere end 10 tidligere og nuværende medarbejdere.

“Det har været en rigtig god arbejdsplads og et velfungerende sekretariat igennem mange år. Efter Mia Nyegaard kom ind som borgmester, er der opstået et forrået og utrygt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne sygemelder sig og skifter job. Hun overfuser, udskammer og nedgør medarbejderne, og det påvirker alle, uanset hvor tæt en rolle man har på hende,” fortæller Mads Larsen, tidligere direktionskonsulent i forvaltningen til Frihedsbrevet.

Mia Nygaard beklager i en skriftlig kommentar til Frihedsbrevet, at hun er ked af, at nogen har haft den oplevelse, men at hun ikke kan kommentere personalesager.

Hun skriver desuden, at hun blandt andet kan være direkte, og at hun stiller høje krav til det faglige niveau i forvaltningen for at sikre at københavnerne får mest for deres skattekroner.

 

Messerschmidt-sag ankes ikke

Anklagemyndigheden vælger ikke at anke dommen, som frikendte Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt i december.

Det skriver TV 2.

”Vi har nærlæst dommen og besluttet ikke at anke byrettens afgørelse. Beslutningen bygger blandt andet på en gennemgang af dommens præmisser og sagens beviser samt sagens forløb – ikke mindst forløbet efter tiltalerejsningen, der førte til to hovedforhandlinger i byretten, lyder det fra statsadvokat Jens-Christian Bülow fra Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet i en skriftlig kommentar.

DF-formanden var anklaget for dokumentfalsk og svindel med 98.325 kroner i EU-støtte i den såkaldte Meld- og Feld-sag.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Annonce