Rød modstand mod ny flow-kanal og voldlige fodboldfans truer Priden

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
En rød håndsrækning til DR og voldlige, serbiske fodboldfans er blandt tirsdagens overskrifter.

Her er vores nyhedsoverblik.

 

Støttepartier vil droppe ny tv-kanal til fordel for DR

Et af de nye tiltag i sidste års medieforlig var en ny flow-tv-kanal med fokus på kultur og folkeoplysning, der har fået bevilget 50 millioner kroner om året. Den idé er regeringens støttepartier klar til at droppe efter systemskiftet. Det skriver Altinget.

der fattes penge til public service og DR

Pengene bør heller gå til at styrke DR, som den regering skar med 20 procent, lyder det:

”I en situation, hvor der fattes penge til public service og DR, så skal vi i hvert fald have nogle bedre argumenter på banen for at starte en ny tv-kanal end de, den forhenværende regering er kommet med," siger Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard.

Radikale Venstre og SF har ligeledes udtalt sig negativt om udsigten til den nye kanal. SF's medieordfører, Jacob Mark, udtalte allerede inden valget, at tv-kanalen er "spild af penge".

 

Bøder til flere influencere for skjult reklame

Fire af tidens mest populære meningsdannere på de sociale medier, de såkaldte influencere, kan se frem til bøder for skjult reklame. Det siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse ifølge DR Nyheder.

”Jeg ser med stor alvor på overtrædelser af forbuddet mod skjult reklame, for der må ikke være tvivl om, hvornår vi som forbrugere møder markedsføring. Vi vil derfor fortsat have fokus på at håndhæve forbuddet mod skjult reklame” udtaler Christian Toftegaard Nielsen.

der må ikke være tvivl om, hvornår vi som forbrugere møder markedsføring

Influencere har ofte tusindvis af følgere på sociale medier som Youtube eller Instagram, hvilket gør dem interessante som reklamesøjler.

 

”Kasi-Jesper” konkurs efter millionbøde for brud på tavshedspligt

Jesper Nielsen, også kendt som ”Kasi-Jesper”, er blevet idømt til en bøde på fem millioner kroner. Bøden har han fået, fordi han har brudt sin tavshedspligt i forbindelse med en igangværende voldgiftssag mod smykkegiganten Pandora. Det skriver TV 2.

”Det er en ren tilståelsessag. Jeg har gjort det med åbne øjne,” siger Jesper Nielsen til TV 2.

Jeg har gjort det med åbne øjne

Bøden betyder, at Jesper Nielsens selskab Kasi ApS er blevet begæret konkurs af Kammeradvokaten. Det fortæller Boris Frederiksen, der er partner hos Kammeradvokaten, til TV 2.

Voldgiftssagen udspringer af, at Jesper Nielsen i 2010 solgte sin andel af Pandoras vesteuropæiske datterselskab, Pandora CWE, for 385 millioner kroner og en såkaldt earn out-klausul. Jesper Nielsen mener på den baggrund, at Pandora skylder ham halvanden milliard kroner, mens Pandora ikke mener, at han har noget til gode.

 

Serbiske fodboldfans udgør højrisiko for Priden

F.C. København tager tirsdag aften imod det serbiske fodboldhold, Røde Stjerne, i kvalifikationen til Champions League.

Vi betragter kampen tirsdag som en højrisikokamp

Gæsterne er berygtede for deres ekstreme fans og deres ankomst falder sammen med Copenhagen Pride Week. Derfor har politiet afsat ekstra ressourcer for at undgå optøjer. Det fortæller politiinspektør ved Københavns Politi Peter Dahl til Politiken:

”Med tanke på Røde Stjernes historik er vi meget opmærksomme på, at der ikke skal opstå nogen kedelige episoder på eksempelvis Rådhuspladsen, fordi nogle fans måske ikke bryder sig om det, de ser, når de lander i København. Vi betragter kampen tirsdag som en højrisikokamp og vil være talstærkt til stede hele dagen,” siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi Peter Dahl.

Den indsats starter allerede, når de første serbere lander i Københavns Lufthavn.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook