Røde ledere beskylder De Radikale for at løbe fra aftale

"Der skal tænkes stort," lyder det fra den radikale gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen. Hvilket får SF og Enhedslisten til at se rødt.
Foto: Netavisen Pio/Niels Jespersen
De Radikales leder Sofie Carsten Nielsen
Det splitter regeringens parlamentariske grundlag, at De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, nu presser på for store reformer og mærkbare lettelser af skatten.

Det skriver Berlingske.

Både SF og Enhedslisten er ganske vist enige i, at der skal skaffes mere arbejdskraft. Men når snakken kommer ind på flere af de konkrete forslag og ideer, som Sofie Carsten Nielsen kommer med, ser begge partier rødt.

"Der skal tænkes stort," skriver Sofie Carsten Nielsen nemlig på Twitter inden Folketingets afslutningdebat onsdag.

placeholder

En henvisning til, at den radikale gruppeformand i et interview i avisen blandt andet foreslår en "omfattende" skattereform, der skal sænke skatten "betragteligt" på arbejde. Til gengæld skal boligejernes rentefradrag skæres, og der skal laves reformer, mener Sofie Carsten Nielsen, som åbner for diskussion om alt fra højere pensionsalder til afskaffet efterløn og ændret SU.

Den radikale gruppeformand har ikke lagt sig fast på nogle af forslagene. I skal de kommende politiske drøftelser være "fordomsfrie," lyder det.

SF og Enhedslisten frygter dog, at De Radikale er ved at løbe fra det såkaldte forståelsespapir fra efter folketingsvalget i 2019, der er grundlaget for den socialdemokratiske regering, og som blandt andet fastslår, at uligheden ikke må stige.

Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, mener, at De Radikale endelig bekender kulør.

"Mange af de tanker, de har, er dybt asociale og elitære, og hun melder nærmest De Radikale ind i blå blok," siger Mai Villadsen til avisen.

Ekstremt uklogt og meget aggressivt

"Det skuffer mig, og jeg synes, at det er ekstremt uklogt og meget aggressivt."

Også SFs formand, Pia Olsen Dyhr, kritiserer De Radikale

»Det her er desværre et radikalt parti, der vender tilbage til en helt traditionel og firkantet måde at tænke økonomi på, siger Pia Olsen Dyhr.

"Det er hovedrystende."

Til gengæld hilser både Venstre og De Konservative de radikale tanker velkommende og cheføkonom i tænketanken CEPOS, Mads Lundby Hansen, kalder dem for for "befriende og stærkt"

placeholder

Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, afviser overfor Berlingske at gå ind i en "meget detaljeret" debat om de konkrete forslag, men gør det klart, at regeringen hverken kan støtte yderligere forringelser af efterlønnen, højere pensionsalder eller en højere topskattegrænse.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

'Højere pensionsalder' og 'afskaf efterlønnen' er jo ikke lige nyheder fra den kant. Det var - i hvert fald hvad angår efterlønnen - den sorteper de daværende radikale ledere gav Nyrup og Lykketoft tilbage i 1998.
Skal jeg kritisere de to for noget i den forbindelse, er det at de ikke havde modet til at udskrive folketingsvalg. Dét kritiserede jeg dem for dengang, og det gør jeg den dag i dag (selvom jeg udmærket forstår hvorfor de IKKE tog valget - et halvt år efter at de lige nøjagtig havde overlevet marts-valget.)

En tanke! ..Som demokrat og glad for vores alsidighed med mange partier..trækker jeg på smilebåndet; .. at jeg som voksen M=Modstandsmand skal stole på Radikale Venstre, som ikke engang - ved rettidig omhu - kan sige fra, overfor manglende pli og konduite fra deres små parti magtsyge mænd, i samme øjeblik de overskrider almindelig dannelse og sund fornuft. Det Radikale Venstre er ikke til at stole på! Selvom holdninger i et demokrati må være partistyret, er følelserne igen løbet af med det Radikale Venstre. eller er det blot en bestemt strategi?.. Det kan da ikke være taktik, selvom der kommer kommunevalg til efteråret, og Radikale Venstre igen leder efter hår i suppen? vh Benny Roholte

Det var i den grad et frieri til de blå, kom og tag mig jeg er parat, var signalet som blev omfavnet bogstave- ligt fra Lillemand, undskyld Ellemann, han kaldes bare det første herhjemme, og Ahlers, Pape og DF. Hun blev spurgt direkte fra V politiker, stemmer du så på anden statsminister nu, det undveg hun den gode Sofie atsige direkte, men indirekte var hun en farisær.

De Radikale har jo ALTID stemt, som vinden blæser - altså "jeg skal have min vilje - ellers kan jeg ikke støtte jer". Jeg tror derfor, at grunden til den store tilbagegang hos RV er deres altid skiftende meninger

Jeg tror sgu, hun prøver at lave en Baunsgaard - der er jo ingen tydelig blå leder.

Kommentar:

Der er over hovedet ikke noget nyt i Det Radikale Venstres politik, derfor er det helt utroligt, at den Socialdemokratiske Regering stadigt sidder med Regeringsmagten endnu, men "mon-ikke" at et Folketingsvalg er fremrykket pga, Det Radikale Venstres udtalelser i afslutningsdebatten i dag ?

Vedrørende en endnu hævelse af Folkepensionsalderen er der flertal for på Christiansborg, og denne tilgang vil såmænt bare tiltag, så længe borgerne i Danmark vil affinde sig med, at arbejde fra Vugge til Grav...

God Aften,
Erling Drews...

Men hun har ret i at vi skal bruge en skattereform. De nuværende systemer virker ikke i en global verden. Beskatning af erhvevsoverskud bør erstattes af et simpler finansieltransaktionsskat, forbrugsafgifter og lønsumsafgift. Vores skattevæsen har ikke magte deres opgaver i de sidste 10år.

Man kan jo håbe på, at de Radikale fremover vil få en rolle og indflydelse, der minder mest om det, Kristendemokraterne har haft de seneste årtier.

Og helt urealistisk er det vel ikke?

Sofie Carsten Nielsen mente hun ikke kunne lide at lave politik...

Hun kan heller ikke holde aftaler, som er indgået i regeringsgrundlaget...

Så tag dog din taske, og forsvind...

Annonce