Røde partier vil udskyde skolestart og tiltalte i udbyttesag kræves fængslet

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet onsdag og tid til det der bliver ugens sidste udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, inden at vi går på påskeferie.

Vi er tilbage tirsdag den 6. april.

Nyd påskeferien og tak fordi du læser med.


Støttepartier vil give ret til at udskyde skolestart

SF, De Radikale og Enhedslisten vil indføre en ret til, at børn kan udskyde skolestart med et år. Det skriver Ritzau.

Beslutningen skal kunne træffes i samarbejde mellem forældre og pædagoger. For nuværende skal børn begynde i skole det år, de fylder seks. Den regel kan kun fraviges, hvis kommunen giver lov.

placeholder

 

Ifølge SF betød en regelændring i 2009, hvor valget om at udskyde skolestart med et år blev frataget forældre, at andelen af børn, der udsatte skolestart, faldt fra 17 procent i 2007 til nu seks procent.

Læs hele historien her.


10. tilfælde af brasiliansk coronavariant fundet

Vi hopper videre tli en corona-historie, Danmark har nemlig registreret det tiende smittetilfælde med den brasilianske coronavariant P1.

- Det nye tilfælde er knyttet til en tidligere kendt smittekæde. Personen har været i isolation, siden smittekæden blev identificeret, og smitteopsporing er derfor allerede foretaget, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter,

Han giver ikke yderligere information om, hvor i landet det pågældende smittetilfælde er registreret.

Den brasilianske er en af de coronavarianter, som Statens Serum Institut (SSI) holder særligt øje med, og de danske sundhedsmyndigheder kører en intensiveret smitteopsporing, hvis der er mistanke om smitte med varianten.

placeholder

 

Til gengæld er der fremskridt at spore på landets sygehuse, hvor antallet af indlagte med coronavirus er faldet efter tre dage på stribe med flere indlæggelser.

Status er onsdag, at der er 218 indlagte, hvilket er otte færre end tirsdag. Antallet af indlæggelser er faldet med knap 80 procent, siden at hospitalerne var mest belastede med coronavirus i starten af januar.

Det går også fremad med vaccinationerne. Næsten 30.000 danskere fik en coronavaccine igår og flere vacciner er på vej.

placeholder


Ledigheden stiger - igen

Coronakrisen kan også læses i ledighedstallene. Antallet af ledige steg med 3.800 personer i februar, hvor store dele af Danmark var lukket ned.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det er anden måned i træk med stigning i ledigheden.

Tallet dækker over ledige på dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse, som er klar til at tage et job. Det gælder også folk, der er i aktivering.

Læs hele historien her.


Tiltalte i udbyttesag kræves varetægtsfængslet

Og så går vi videre til den såkaldte udbyttesag, hvor retten i Glostrup onsdag har besluttet in absentia at varetægtsfængsle de to påståede hovedmænd i affæren om udbytteskat.

Der er grund til at tro, at de ikke vil møde op til den kommende straffesag, fastslår en dommer.

De to britiske statsborgere kommer dog ikke ind og spjælde med det samme. Sanjay Shah og Anthony Mark Patterson befinder sig nemlig i henholdsvis Dubai og Storbritannien.

Tiltalen handler om, at de skal have suget godt ni milliarder kroner ud af statskassen, da de begik bedrageri med hensyn til refusion af udbytteskat.

De tiltaltes forsvarere kærede på stedet afgørelsen til Østre Landsret.

Læs hele historien her.

 

Aprilsnarren er en truet race

Den gamle tradition med at lave en falsk historie 1. april er på vej ud. Langt de fleste landsdækkende medier har nemlig droppet den årlige spøg, viser en rundspørge som Journalisten.dk har lavet.

Det er både TV 2 og DR samt en stribe landsdækkende dagblade, der ikke har planer om at lave en aprilsnar.

Således vil hverken Børsen, Jyllands-Posten eller Avisen Danmark drive gæk med læserne.

Til gengæld kunne der godt være noget at komme efter i både Ekstra Bladet, Politiken og Berlingske, hvor de kryptiske svar lyder ”det må vi se”, ”måske” og ”ingen kommentarer”.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce